Cous cous salat med marineret culotte

fork and spoon
Salater
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Marinade:

1 dl citronsaft

100 g sukker

3 fed finthakkede hvidløg

1 spsk. finthakket rosmarin

 

500 g stegt culottesteg fra dag 1

 

250 g forkogte couscous gryn

¼ L kogende vand

1 tsk. salt

150 g grønne asparges

150 g fintsnittet rødt spidskål

75 g tørrede abrikoser i tynde strimler

Sådan gør du

Kog citronsaft, sukker, hvidløg og rosmarin ind i en lille gryde i ca. 5 min. Lad det blive koldt. Skær culottestegen i tynde strimler og mariner dem i den kolde citronmarinade.

 

Kom couscousgrynene i en stor skål. Hæld kogende vand tilsat salt over og lad det trække i ca. 5 min. Rør i grynene med en gaffel. Lad grynene køle af.

Lav lange strimler af asparges med en tyndskræller (kartoffelskræller) og vend dem sammen med snittet rød spidskål, tørret abrikos og cous cous. Anret couscous salaten på tallerken eller fad, afslut med den marinerede culotte og pynt med koriander.

 

Pynt: Koriander

 

 

Energi pr. person:  2391 Kj/  569 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,5 g.
Kulhydrat: 22,5 g.

Fedt: 1,4 g.