HjemOpskrifterCitronsaltet laks med blomkålssalat

Citronsaltet laks med blomkålssalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 400 g laksefileter med skind
  • revet skal af 1 citron (usprøjtet)
  • 1 spsk havsalt
blomkålssalat
  • 600 g blomkål i buketter
  • 125 g granatæbler
  • revet skal af 1 citron (usprøjtet)
  • 100 g grofthakket valnøddekerner
  • 2 røde æbler i tern
  • 75 g tørrede abrikoser i tern
  • 2 dl kruspersille
  • 0.5 dl olivenolie
  • revet skal af 1 citron (usprøjtet)
  • havssalt & friskkværnet peber
  • tilbehør: groft brød

Sådan gør du

  • 1.
    Dup laksestykket med køkkenrulle.

  • 2.
    Læg laksen i en bradepande med skindsiden nedad.

  • 3.
    Bland citronskal og seasalt sammen og gnid det ind i laksestykket.

  • 4.
    Lad det trække i ca. 20 min.

  • 5.
    Steges i ovn ved 190 grader i 20-25 min. afhængig af størrelsen på laksestykket.

  • 6.
    Skyl blomkålsbuketterne, få så meget vand fra som muligt.

  • 7.
    Blend i foodprocessor eller riv store buketter på den grove side af et rivejern.

  • 8.
    Bland blomkål med granatæblekerner, skal af usprøjtet citron, grofthakkede valnødder, æbletern, tern af abrikoser og hakket persille.

  • 9.
    Smag salaten til med olivenolie, citronsaft, salt og peber.

  • 10.
    Servér den skønne sunde salat til den ovnbagte laks som serveres hel enten fra bradepande eller fad.

  • 11.
    Servér med brød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10317 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
497 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.3 g
Protein: 18.5 %5.4 g
Kulhydrat: 19.6 %5.7 g
Fedt: 61.9 %8.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;