Citronsaltet laks med blomkålssalat

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Citronsaltet laks
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 laksestykke med skind (ca. 400 g)
1 Revet skal af usprøjtet citron
1 spsk. seasalt

Blomkålssalat:
600 g blomkål i buketter
1 granatæblekerner (125 g)
1 Revet skal af usprøjtet citron
100 g valnødder, grofthakket
1-2 røde æbler i tern (100 g )
75 g tørret abrikoser i tern
2 dl hakket persille (30 g )
½ dl olivenolie
citronsaft af 1 citron
seasalt og frisk kværnet peber

Tilbehør: Groft brød

Sådan gør du

Dup laksestykket med køkkenrulle. Læg laksen i en bradepande med skindsiden nedad. Bland citronskal og seasalt sammen og gnid det ind i laksestykket. Lad det trække i ca. 20 min. Steges i ovn ved 190 grader i 20-25 min. afhængig af størrelsen på laksestykket.

Skyl blomkålsbuketterne, få så meget vand fra som muligt. Blend i foodprocessor eller riv store buketter på den grove side af et rivejern.

Bland blomkål med granatæblekerner, skal af usprøjtet citron, grofthakkede valnødder, æbletern, tern af abrikoser og hakket persille.

Smag salaten til med olivenolie, citronsaft, salt og peber.

Servér den skønne sunde salat til den ovnbagte laks som serveres hel enten fra bradepande eller fad. Servér med brød.

Energi pr. person: 3535 kJ / 842 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 19 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 45  %