HjemOpskrifterCitrongranité med agurk

Citrongranité med agurk

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 agurk
  • 1 citron (usprøjtet) revet skal
  • 1 dl friskpresset citronsaft
  • 2 dl vand
  • 100 g sukker
Pynt
  • agurk i skiver
  • citronskal (usprøjtet)
  • frisk mynte

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Skræl agurken, og skær den i grove stykker.

  • 2.
    Blend den helt fint, og sigt den, så du har en lysegrøn saft.

  • 3.
    Kom citronskal, citronsaft, vand og sukker i en gryde, og varm det op ved svag varme, så sukkeret smelter.

  • 4.
    Det skal ikke koge.

  • 5.
    Sigt blandingen, og lad den afkøle.

  • 6.
    Bland den med agurkesaften, og kom den i en passende beholder i fryseren.

  • 7.
    Tag den ud hver time, og brug en gaffel til at røre rundt i massen.

  • 8.
    Fortsæt hver time, til massen er helt frossen.

  • 9.
    Det tager 2-3 timer, afhængigt af din fryser.

  • 10.
    Server i afkølede glas, og pynt med lidt agurk, citronskal og evt. mynte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
2125 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
258 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.2 g
Protein: 2.9 %0.4 g
Kulhydrat: 94.7 %14.4 g
Fedt: 2.4 %0.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;