8 personer
Antal: 8 stk.
Kage:
150 g smør, smeltet + ekstra til formen
150 g sukker
3 æg
150 g hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
25 g kakao
1 tsk. bagepulver
Smørcreme:
100 g blødt smør
250 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. mælk
Fyld og pynt
1 bøtte vaniljeis (ca. 725 ml)
Krymmel
Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen, til det er skummende og lyst. Sigt hvedemel, kakao og bagepulver, rør dejen sammen, og tilsæt til sidst smeltet smør. Fordel den i en bradepande på 25 x 35 cm, smurt med smør og med bagepapir i bunden. Smør dejen helt ud til kanterne, og bag kagen ved 175°C i 10-12 min. Lad kagen køle af. Tag imens isen ud af fryseren, og lad den temperere i køleskabet i 30 min. Når kagen er kølet af, deles den i to stykker. Fordel isen i et jævnt lag på det ene stykke, og kom den anden halvdel oven på. Pres det let sammen, så det bliver plant, og der ikke er huller mellem is og kage. Sæt kagen i fryseren i 1 time. Herefter kan den skæres ud i 8 portionsstykker, der opbevares i fryseren. Til smørcreme piskes smør med flormelis, vanilje og mælk, til det er lyst og luftigt. Kom cremen i en sprøjtepose med stjernetylle. Tag snitterne ud af fryseren 10 min. inden, de skal spises. Pynt med smørcreme og krymmel.
Energi pr. stk.: 2784KJ/665Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,3 g.
Kulhydrat: 43,4 g.
Fedt: 19,3 g.