HjemOpskrifterChokoladesnitter med vaniljeis og smørcreme

Chokoladesnitter med vaniljeis og smørcreme

Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 kager
Kage
  • 150 g smeltet smør + ekstra til formen
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 150 hvedemel
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 25 g kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver
Smørcreme
  • 100 g smør
  • 250 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk mælk
Fyld og pynt
  • 1 vaniljeflødeis
  • krymmel

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen, til det er skummende og lyst.

  • 2.
    Sigt hvedemel, kakao og bagepulver, rør dejen sammen, og tilsæt til sidst smeltet smør.

  • 3.
    Fordel den i en bradepande på 25 x 35 cm, smurt med smør og med bagepapir i bunden.

  • 4.
    Smør dejen helt ud til kanterne, og bag kagen ved 175°C i 10-12 min.

  • 5.
    Lad kagen køle af.

  • 6.
    Tag imens isen ud af fryseren, og lad den temperere i køleskabet i 30 min.

  • 7.
    Når kagen er kølet af, deles den i to stykker.

  • 8.
    Fordel isen i et jævnt lag på det ene stykke, og kom den anden halvdel oven på.

  • 9.
    Pres det let sammen, så det bliver plant, og der ikke er huller mellem is og kage.

  • 10.
    Sæt kagen i fryseren i 1 time.

  • 11.
    Herefter kan den skæres ud i 8 portionsstykker, der opbevares i fryseren.

  • 12.
    Til smørcreme piskes smør med flormelis, vanilje og mælk, til det er lyst og luftigt.

  • 13.
    Kom cremen i en sprøjtepose med stjernetylle.

  • 14.
    Tag snitterne ud af fryseren 10 min. inden, de skal spises.

  • 15.
    Pynt med smørcreme og krymmel.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15729 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1840 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 2.9 %3.1 g
Kulhydrat: 44.4 %48.0 g
Fedt: 52.7 %26.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;