HjemOpskrifterChokolademousse med orangesmag og Oreo-krymmel

Chokolademousse med orangesmag og Oreo-krymmel

Måltidstype:
Dessert
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 200 g mørk orangechokolade
  • 2 spsk sukker
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 3 dl piskefløde
  • 1 pakke Oreo
  • Evt. vingummi til pynt

Sådan gør du

  • 1.
    Hak chokoladen groft, og smelt den over vandbad eller i mikroovnen.

  • 2.
    Lad den køle lidt af, mens du pisker æggeblommer sammen med sukker, til det er lyst og luftigt.

  • 3.
    I en anden skål piskes æggehviderne stive, og i en tredje piskes fløden til skum.

  • 4.
    Rør den smeltede chokolade sammen med æggeblommerne.

  • 5.
    Vend herefter de piskede hvider i og til sidst flødeskummet.

  • 6.
    Fordel moussen i 6 portionsskåle, og lad moussen sætte sig i køleskabet i mindst 3 timer.

  • 7.
    Tag 6 Oreos fra til pynt, og kom resten i en plastpose.

  • 8.
    Knus det til smulder med bagsiden af en grydeske, og drys det over moussen.

  • 9.
    Kom en Oreo i hver, og pynt evt. med vingummislanger.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13242 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1599 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 6.1 %5.7 g
Kulhydrat: 32.7 %30.8 g
Fedt: 61.2 %26.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;