Chokolademousse med Baileys og nøddekrokant

fork and spoon
Dessert
clock
120+ min
Chokolademousse med Baileys og nøddekrokant
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

100 g mørk chokolade 70 %

4 past. æggeblommer

75 g sukker

0,75 dl Baileys

3 past. æggehvider

 

Nøddekrokant:

100 g sukker

25 g mandler

25 g valnødder

25 g pistacienødder

 

Topping:

1 ½ dl fløde

Hakket nøddekrokant

Skal fra en usprøjtet appelsin

Sådan gør du

Start med at lave nøddekrokanten: Varm en pande op med sukker ved medium varme, til sukkeret er karamelliseret. Tilsæt mandler, valnødder og pistacienødder og vend dem hurtigt rundt i sukkeret. Kom massen over på et stykke bagepapir og lad det afkøle helt. Hak det herefter groft.

Varm en gryde op med lidt vand i bunden, stil en anden gryde oveni til et vandbad. Hak chokoladen og kom det i den øverste gryde, så dampen smelter chokoladen. Chokoladen må ikke blive for varm. Pisk æggeblommer og sukker skummende hvidt med en elpisker. Vend 1/3 af den smeltede chokolade i æggemassen med en dejskraber, og vend herefter resten af chokoladen i. Vend 0,75 dl Baileys i blandingen. Pisk æggehvider stive og vend det i chokoladeblandingen, til konsistensen er ensartet. Hæld moussen i en sprøjtepose med eller uden tyl, og anret i serveringsglas eller skåle. Stil moussen i køleskabet i 2 timer inden servering. Pynt med letpisket flødeskum, hakket nøddekrokant og appelsinskal.

Tip: Man kan med fordel lave chokolademoussen dagen før og opbevare det i portionsglas på køl. Pynt dem først lige inden servering.

 

Energi pr. person: 2755 kJ / 656 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Fedt: 22,5 g
Kulhydrat: 32,5 g
Alkohol: 0,75 g