Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Chokolademousse med Baileys og nøddekrokant
Chokolademousse med Baileys og nøddekrokant
Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 pasteuriseret æggeblommer
100 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
75 g sukker
7.5 cl Baileys
3 pasteuriseret æggehvider
nøddekrokant:
100 g sukker
25 g mandler
25 g valnøddekerner
25 g saltede pistacienøddekerner
topping:
1.5 dl fløde
hakket nøddekrokant
skal fra 1 appelsin
Sådan gør du
1.
Start med at lave nøddekrokanten: Varm en pande op med sukker ved medium varme, til sukkeret er karamelliseret.
2.
Tilsæt mandler, valnødder og pistacienødder og vend dem hurtigt rundt i sukkeret.
3.
Kom massen over på et stykke bagepapir og lad det afkøle helt.
4.
Hak det herefter groft.
5.
Varm en gryde op med lidt vand i bunden, stil en anden gryde oveni til et vandbad.
6.
Hak chokoladen og kom det i den øverste gryde, så dampen smelter chokoladen.
7.
Chokoladen må ikke blive for varm.
8.
Pisk æggeblommer og sukker skummende hvidt med en elpisker.
9.
Vend 1/3 af den smeltede chokolade i æggemassen med en dejskraber, og vend herefter resten af chokoladen i.
10.
Vend 0,75 dl Baileys i blandingen.
11.
Pisk æggehvider stive og vend det i chokoladeblandingen, til konsistensen er ensartet.
12.
Hæld moussen i en sprøjtepose med eller uden tyl, og anret i serveringsglas eller skåle.
13.
Stil moussen i køleskabet i 2 timer inden servering.
14.
Pynt med letpisket flødeskum, hakket nøddekrokant og appelsinskal.
15.
Tip: Man kan med fordel lave chokolademoussen dagen før og opbevare det i portionsglas på køl.
16.
Pynt dem først lige inden servering.
Dessert
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8391 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
932 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.3 g
Protein:
8.1 %
4.4 g
Kulhydrat:
53.2 %
29.2 g
Fedt:
38.7 %
9.8 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;