HjemOpskrifterChokolademousse med Baileys og nøddekrokant

Chokolademousse med Baileys og nøddekrokant

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 4 pasteuriseret æggeblommer
  • 100 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 175 g sukker
  • 7½ cl Baileys
  • 3 pasteuriseret æggehvider
nøddekrokant:
  • 175 g sukker
  • 25 g mandler
  • 25 g valnøddekerner
  • 25 g saltede pistacienøddekerner
topping:
  • 1½ dl fløde
  • hakket nøddekrokant
  • skal fra 1 appelsin

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Start med at lave nøddekrokanten: Varm en pande op med sukker ved medium varme, til sukkeret er karamelliseret.

  • 2.
    Tilsæt mandler, valnødder og pistacienødder og vend dem hurtigt rundt i sukkeret.

  • 3.
    Kom massen over på et stykke bagepapir og lad det afkøle helt.

  • 4.
    Hak det herefter groft.

  • 5.
    Varm en gryde op med lidt vand i bunden, stil en anden gryde oveni til et vandbad.

  • 6.
    Hak chokoladen og kom det i den øverste gryde, så dampen smelter chokoladen.

  • 7.
    Chokoladen må ikke blive for varm.

  • 8.
    Pisk æggeblommer og sukker skummende hvidt med en elpisker.

  • 9.
    Vend 1/3 af den smeltede chokolade i æggemassen med en dejskraber, og vend herefter resten af chokoladen i.

  • 10.
    Vend 0,75 dl Baileys i blandingen.

  • 11.
    Pisk æggehvider stive og vend det i chokoladeblandingen, til konsistensen er ensartet.

  • 12.
    Hæld moussen i en sprøjtepose med eller uden tyl, og anret i serveringsglas eller skåle.

  • 13.
    Stil moussen i køleskabet i 2 timer inden servering.

  • 14.
    Pynt med letpisket flødeskum, hakket nøddekrokant og appelsinskal.

  • 15.
    Tip: Man kan med fordel lave chokolademoussen dagen før og opbevare det i portionsglas på køl.

  • 16.
    Pynt dem først lige inden servering.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8352 kj / 1996 kcal
Næringsindhold pr. 100g
928 kj / 222 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 8.3 %4.5 g
Kulhydrat: 54.7 %29.9 g
Fedt: 37 %9.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;