Chiligryde med røget paprika, aubergine og linser

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 løg. 1 aubergine
1 fed hvidløg
1 rød chili
3 spsk olivenolie
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk røget paprika
1 spsk paprika
140 g tomatpasta
8 dl vand
200 g grønne linser
Groft salt og peber
½ rødløg.
150 g creme fraiche 18%. ½ potte koriander.

Sådan gør du

Hak løget fint og skær auberginen i grove tern. Hak hvidløg fint. Del chilien og fjern kernerne. Hak halvdelen fint og gem resten til topping. Varm olien i en gryde og steg løg og aubergine til de begynder at tage farve. Tilsæt hvidløg sammen med spidskommen, begge slags paprika og tomatpasta. Vend det rundt i grøntsagerne og tilsæt så vand og linser. Kom 1 tsk groft salt i og krydr med peber. Lad retten simre i 40-45 min. eller til linserne er møre. Smag til med salt. Skær rødløg i tynde strimler, hak resten af chilien og server chiligryden med en skefuld creme fraiche toppet med løg, koriander og chili.

Energi pr. person: 1553KJ/371Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,8 g.
Kulhydrat: 10,5 g.
Fedt: 3,7g.