HjemOpskrifterChiligryde med røget paprika, aubergine og linser

Chiligryde med røget paprika, aubergine og linser

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 aubergine
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chilipeber
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk røget paprika
  • 140 g tomatpasta
  • 1 spsk paprika
  • 8 dl vand
  • 200 g tørrede grønne linser
  • groft salt og peber
  • 0.5 rødløg
  • 150 g creme fraiche 18%
  • 0.5 bundt frisk koriander

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Hak løget fint og skær auberginen i grove tern.

  • 2.
    Hak hvidløg fint.

  • 3.
    Del chilien og fjern kernerne.

  • 4.
    Hak halvdelen fint og gem resten til topping.

  • 5.
    Varm olien i en gryde og steg løg og aubergine til de begynder at tage farve.

  • 6.
    Tilsæt hvidløg sammen med spidskommen, begge slags paprika og tomatpasta.

  • 7.
    Vend det rundt i grøntsagerne og tilsæt så vand og linser.

  • 8.
    Kom 1 tsk groft salt i og krydr med peber.

  • 9.
    Lad retten simre i 40-45 min. eller til linserne er møre.

  • 10.
    Smag til med salt.

  • 11.
    Skær rødløg i tynde strimler, hak resten af chilien og server chiligryden med en skefuld creme fraiche toppet med løg, koriander og chili.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6343 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
348 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 18.7 %3.8 g
Kulhydrat: 42 %8.6 g
Fedt: 39.3 %3.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;