HjemOpskrifterButterflied chicken med appelsin, chili, rosmarin og kartofler

Butterflied chicken med appelsin, chili, rosmarin og kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 1 kylling
  • 700 g kartofler
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
  • 0.5 økologisk appelsin
  • 2 spsk hakket frisk rosmarin
  • 3 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk olivenolie

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Læg kyllingen med brystsiden nedad og skær ned langs begge sider af rygsøjlen, så du skærer ryggen ud.

  • 2.
    Nu kan du ”folde” kyllingen ud, så lår og vinger kommer op på siden af brystet.

  • 3.
    Skrub kartoflerne og skær dem i både.

  • 4.
    Kom dem i et ovnfast fad, drys med lidt salt og peber og læg kyllingen oven på med skindsiden op ad.

  • 5.
    Riv skallen af appelsinen og pres saften.

  • 6.
    Bland det med rosmarin, sød chilisauce og olivenolie og krydr med salt og peber.

  • 7.
    Smør kyllingen ind i halvdelen af blandingen og steg den i ovnen i 35 min. ved 200 °C.

  • 8.
    Tag kyllingen ud og pensl resten af marinaden over.

  • 9.
    Sæt kyllingen tilbage i ovnen og steg videre i 10 min.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12409 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
595 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 31.4 %11.0 g
Kulhydrat: 20.6 %7.2 g
Fedt: 48 %7.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;