HjemOpskrifterBurger med braiseret gris og senneps-citronmayo

Burger med braiseret gris og senneps-citronmayo

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 800 g ribbenstege (uden svær)
  • 1 spsk smør
  • 2 bananskalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk sennep (grov)
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 tsk groft salt
  • sort peber
  • 1.5 dl vand
  • 4 burgerboller (brioche)
  • 4 salat af frillice eller crispsalat
  • 4 syltede drueagurker
Senneps-citronmayo:
  • 100 g mayonnaise
  • 2 spsk sennep (grov)
  • 2 tsk citronskal (usprøjtet)
  • 2 tsk citronsaft
  • sort peber

Sådan gør du

  • 1.
    Brun kødet på alle sider i en pande med smør.

  • 2.
    Tag det op, og kom det i et ovnfast fad eller i en gryde med låg.

  • 3.
    Hak skalotteløg og hvidløg fint, og rør det sammen med sennep, koriander, salt og godt med sort peber.

  • 4.
    Gnid blandingen på begge sider af kødet, kom vand i bunden og steg kødet under låg i ovnen i 1½-2 timer, til det er mørt.

  • 5.
    Rør mayonnaise sammen med sennep, citronskal og citronsaft, og smag til med sort peber.

  • 6.
    Lun briochebollerne, og smør dem med mayonnaisen.

  • 7.
    Kom skiver af kød i bollerne, sammen med salatblade og drueagurk i skiver.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7157 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
338 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 7.5 %1.5 g
Kulhydrat: 37.7 %7.5 g
Fedt: 54.8 %5.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;