HjemOpskrifterBulgursalat med varmrøget laks og mango-appelsindressing

Bulgursalat med varmrøget laks og mango-appelsindressing

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Dressing
  • 0.5 mangofrugt
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 0.5 frisk chili (rød)
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids sort peber
Salat
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl vand
  • 0.5 tsk groft salt
  • 250 g cherrytomater
  • 1 agurk
  • 1 mangofrugt
  • 150 g babysalatblade
  • 300 g varmrøgede laks
  • 2 avocadoer
  • 1 håndfuld mynte

Sådan gør du

  • 1.
    Dressing: Skræl mangoen, og skær den i tern.

  • 2.
    Kom mangoen i en blender sammen med appelsinjuice, chili, olivenolie og lidt salt og peber.

  • 3.
    Blend til en dressing.

  • 4.
    Kom bulgur og vand i en gryde med salt.

  • 5.
    Lad det simre under låg i 12 min., og derefter trække i 10 min.

  • 6.
    Skær tomaterne i halve.

  • 7.
    Flæk agurken, og skrab kernerne ud.

  • 8.
    Skær agurken i skiver.

  • 9.
    Fordel bulguren i 4 skåle, og kom tomat og agurk over sammen med babysalater.

  • 10.
    Skræl mangoen, og skær den i skiver.

  • 11.
    Kom mango i skålene sammen med en halv avocado i hver portion.

  • 12.
    Kom laks på, og hæld dressing over.

  • 13.
    Pynt med mynte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9883 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
404 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 16.9 %4.0 g
Kulhydrat: 31.4 %7.5 g
Fedt: 51.7 %5.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;