HjemOpskrifterBrunkage cheesecake

Brunkage cheesecake

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

10 personer
Bund:
  • 200 g brunkager
  • 75 g smør
Fyld:
  • 3 blade husblas
  • 0.5 dl vand
  • 400 g flødeost neutral
  • 100 g yoghurt 10% 10 procent
  • 0.5 dl ahornsirup
  • 50 g flormelis
  • 2 stødt ingefær
  • 0.5 tsk stødt kanel
  • 0.5 tsk stødt muskatnød
  • 2.5 dl piskefløde
Pynt:
  • 25 g mandelflager
  • 12 g brunkager

Sådan gør du

  • 1.
    Til bunden knuses brunkagerne i en foodprocessor eller i en pose.

  • 2.
    Smelt smørret, og bland det med de knuste kager.

  • 3.
    Pres det herefter ned i bunden af en springform på ca. 22 cm beklædt med bagepapir i bunden og kageplast på indersiden af kanten.

  • 4.
    Brug bunden af et glas til at presse bunden godt sammen.

  • 5.
    Sæt formen i fryseren, mens du laver fyldet.

  • 6.
    Kom husblassen i en skål med koldt vand, og lad den blive blød.

  • 7.
    Rør imens flødeost sammen med græsk yoghurt, ahornsirup, flormelis og krydderier.

  • 8.
    Sørg for, at der ikke er flormelisklumper.

  • 9.
    Varm ½ dl vand op til kogepunktet.

  • 10.
    Vrid vandet af husblassen, og smelt den i en skål sammen med det kogende vand.

  • 11.
    Rør en skefuld ad gangen af flødeostecremen i skålen med smeltet husblas, så den langsomt køles ned og får samme temperatur som resten af cremen.

  • 12.
    Rør den nu sammen med resten af cremen.

  • 13.
    Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i ostecremen.

  • 14.
    Kom den herefter i springformen, og sæt den på køl i mindst 4 timer, så den kan sætte sig.

  • 15.
    Rist mandelflagerne gyldne i en tør pande i 4-5 min.

  • 16.
    Tag kagen ud af springformen, og sæt den på et fad.

  • 17.
    Pynt med mandelflager og brunkager.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
18370 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1399 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 5 %4.1 g
Kulhydrat: 31.6 %26.0 g
Fedt: 63.4 %24.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;