Braiseret lammeskank med rodfrugtpuré og balsamicorødbeder

120+ min

Ingredienser

Braiseret lammeskank:

50 g smør

4 lammeskanker

1 tsk salt

1 tsk peber

2 løg

300 g jordskokker

400 g pastinakker

8 fed hvidløg med skal

1 dåse tomatpuré

3 dl oksebouillon

1 flaske rødvin

3 laurbærblade

4 timiankviste

Maizena til jævning af sauce

 

Balsamicorødbeder:

300 g rødbeder

2 spsk olivenolie

3/4 dl mørk balsamicoeddike

3 tsk rørsukker

 

Rodfrugtpuré:

De braiserede rodfrugter

50 g smør

1 dl fløde

Salt og peber

 

Pynt: Frisk timian

Varm smør op i en stor gryde, som kan komme i ovnen. Brun lammeskank på alle sider. Krydr med salt og peber, og tag kødet op af gryden. Skær løg i både, jordskokker i mindre stykker og pastinakker i grove tern. Kom løg, hele hvidløg, jordskokker, pastinak i gryden og lad det blive gyldenbrunt. Hæld tomatpuré, oksebouillon og rødvin i sammen med grøntsagerne. Kom laurbærblade og timian ved samt de brunede lammeskanke. Det hele bringes i kog. Sæt låg på gryden og stil den herefter i ovnen ved 150°C i 2 timer, til kødet er mørt.

Skræl og skær rødbeder i tern og varm en pande op med olivenolie. Sauter rødbeder i olien i 3 minutter under omrøring. Kom balsamicoeddike ved og lad det koge ind. Drys rørsukker på og lad rødbederne karamellisere ved svag varme i 5 minutter.

Tag lammeskankerne op ad gryden og hold dem varme. Sigt saucen fra over i en gryde og kom de braiserede grøntsager i en anden gryde. Saucen koges op, jævnes med Maizena og smages til med salt og peber.

Til rodfrugtpuréen blendes rodfrugterne med en stavblender og varmes herefter op i gryden og smages til med smør, fløde, salt og peber. Anret lammeskank med rodfrugtpuré og den smagfulde sauce. Server balsamicorødbeder til.

Pynt med de hele hvidløg fra retten og frisk timian.

 

Energi pr. person: 4058 kJ / 966 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,5 g
Fedt: 6,5 g

Kulhydrat: 6,5 g

Braiseret lammeskank med rodfrugtpuré og balsamicorødbeder

Varm smør op i en stor gryde, som kan komme i ovnen. Brun lammeskank på alle sider. Krydr med salt og peber, og tag kødet op af gryden. Skær løg i både, jordskokker i mindre stykker og pastinakker i grove tern. Kom løg, hele hvidløg, jordskokker, pastinak i gryden og lad det blive gyldenbrunt. Hæld tomatpuré, oksebouillon og rødvin i sammen med grøntsagerne. Kom laurbærblade og timian ved samt de brunede lammeskanke. Det hele bringes i kog. Sæt låg på gryden og stil den herefter i ovnen ved 150°C i 2 timer, til kødet er mørt.

Skræl og skær rødbeder i tern og varm en pande op med olivenolie. Sauter rødbeder i olien i 3 minutter under omrøring. Kom balsamicoeddike ved og lad det koge ind. Drys rørsukker på og lad rødbederne karamellisere ved svag varme i 5 minutter.

Tag lammeskankerne op ad gryden og hold dem varme. Sigt saucen fra over i en gryde og kom de braiserede grøntsager i en anden gryde. Saucen koges op, jævnes med Maizena og smages til med salt og peber.

Til rodfrugtpuréen blendes rodfrugterne med en stavblender og varmes herefter op i gryden og smages til med smør, fløde, salt og peber. Anret lammeskank med rodfrugtpuré og den smagfulde sauce. Server balsamicorødbeder til.

Pynt med de hele hvidløg fra retten og frisk timian.

 

Energi pr. person: 4058 kJ / 966 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,5 g
Fedt: 6,5 g

Kulhydrat: 6,5 g