HjemOpskrifterBraiseret lammeskank med rodfrugtpuré og balsamicorødbeder

Braiseret lammeskank med rodfrugtpuré og balsamicorødbeder

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Braiseret lammeskank
  • 50 g smør
  • 4 lammeskanke
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 2 løg
  • 300 g jordskokker
  • 400 g pastinakker
  • 8 fed hvidløg med skal
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 3 dl oksebouillon
  • 1 flaske rødvin
  • 3 laurbærblade
  • 4 timianblade
  • majsstivelse til jævning af sauce
Balsamicorødbeder
  • 300 g rødbeder
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 dl mørk balsamicoeddike
  • 3 tsk rørsukker
Rodfrugtpuré
  • 50 g smør
  • 1 dl Arla Karolines Køkken® Madlavningsfløde 15%
  • groft salt
  • friskkværnet peber
Pynt
  • frisk timian

Sådan gør du

  • 1.
    Varm smør op i en stor gryde, som kan komme i ovnen. Brun lammeskank på alle sider. Krydr med salt og peber, og tag kødet op af gryden.

  • 2.
    Skær løg i både, jordskokker i mindre stykker og pastinakker i grove tern.

  • 3.
    Kom løg, hele hvidløg, jordskokker, pastinak i gryden og lad det blive gyldenbrunt.

  • 4.
    Hæld tomatpuré, oksebouillon og rødvin i sammen med grøntsagerne.

  • 5.
    Kom laurbærblade og timian ved samt de brunede lammeskanke.

  • 6.
    Det hele bringes i kog.

  • 7.
    Sæt låg på gryden og stil den herefter i ovnen ved 150°C i 2 timer, til kødet er mørt.

  • 8.
    Skræl og skær rødbeder i tern og varm en pande op med olivenolie. Sauter rødbeder i olien i 3 minutter under omrøring. Kom balsamicoeddike ved og lad det koge ind. Drys rørsukker på og lad rødbederne karamellisere ved svag varme i 5 minutter.

  • 9.
    Tag lammeskankerne op ad gryden og hold dem varme.

  • 10.
    Sigt saucen fra over i en gryde og kom de braiserede grøntsager i en anden gryde.

  • 11.
    Saucen koges op, jævnes med Maizena og smages til med salt og peber.

  • 12.
    Til rodfrugtpuréen blendes rodfrugterne med en stavblender og varmes herefter op i gryden og smages til med smør, fløde, salt og peber.

  • 13.
    Anret lammeskank med rodfrugtpuré og den smagfulde sauce. Server balsamicorødbeder til. Pynt med de hele hvidløg fra retten og frisk timian.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
21399 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
459 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 31.2 %8.4 g
Kulhydrat: 18.2 %4.9 g
Fedt: 39.2 %4.9 g
Alkohol: 11.4 %1.7 g
;