HjemOpskrifterBønnefrikadeller med brombær-rosmarinkompot

Bønnefrikadeller med brombær-rosmarinkompot

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 medium løg
  • 2 dåser kidneybønner
  • 1 dl havregryn
  • 2 æg
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk frisk timian
  • 0.5 tsk stødt allehånde
  • 3 spsk hvedemel
  • groft salt
  • sort peber
  • olie og smør til stegning
Brombør-rosmarinkompot
  • 1 medium løg
  • 1 spsk solsikkeolie
  • 150 g brombær
  • 2 spsk rødvinseddike
  • 0.5 tsk stødt koriander
  • 1 tsk sennepsfrø
  • 2 spsk sukker
  • groft salt
  • sort peber
  • 1 spsk hakket frisk rosmarin

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Skyl bønnerne med koldt vand i en sigte.

  • 2.
    Kom dem i en foodprocessor sammen med løg i kvarte, havregryn, vand, æg, tomatpuré, timian, allehånde, hvedemel, salt og godt med sort peber.

  • 3.
    Form farsen til frikadeller, og steg dem i rigeligt olie og smør på en pande, ca. 4 min. pr. side ved medium varme.

  • 4.
    Vær forsigtig, når du vender dem, da farsen nemmere går i stykker end kødfars.

  • 5.
    Til kompot skæres løg i tynde strimler, og steges i olie i et par minutter.

  • 6.
    Kom brombær, eddike, koriander og sennepsfrø i sammen med salt, lidt sort peber og rosmarin.

  • 7.
    Lad det simre i 8 min., og lad det køle af inden servering.

  • 8.
    Tip: Du kan lave en vegansk udgave ved at skifte æg ud med 2 spsk. hørfrø, udblødt i ½ dl vand.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6481 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
447 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 5.2 g
Protein: 23 %6.0 g
Kulhydrat: 58.9 %15.5 g
Fedt: 18.1 %2.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;