HjemOpskrifterBoller i kokoskarry af medister med porre, græskar og kikærter

Boller i kokoskarry af medister med porre, græskar og kikærter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 300 g hokkaido græskar
  • 2 porrer
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 spsk solsikkeolie
  • 2 tsk karry (pulver)
  • 2 dåser kokosmælk
  • 1 dåse kikært i lage
  • 1 knivspids salt og peber
  • 400 g medisterpølser
  • 3 dl basmatiris
  • 1 spsk smør
  • 4.5 dl vand
Æblesalsa
  • 2 æbler
  • 1 håndfuld frisk kørvel
  • 2 tsk citronsaft

Sådan gør du

  • 1.
    Skær skallen af squash/græskar, og riv det groft.

  • 2.
    Rens porrerne, flæk dem og skær dem i skiver på ½ cm.

  • 3.
    Skær løg i små tern, og hak hvidløget fint.

  • 4.
    Skær skallen af ingefæren, og riv den groft.

  • 5.
    Varm olien i en sauterpande, og svits squash/græskar, porre og løg i 5 min.

  • 6.
    Tilsæt hvidløg og ingefær, og steg videre i 1 minut.

  • 7.
    Drys karry over, og steg det i 30 sekunder.

  • 8.
    Hæld kokosmælk i, og rør rundt.

  • 9.
    Sigt vandet fra kikærterne, og kom dem i saucen sammen med lidt salt og peber.

  • 10.
    Lad saucen simre i 10 min., mens risene sættes over.

  • 11.
    Skyl risene i koldt vand i en sigte.

  • 12.
    Kom dem i en gryde sammen med 4½ dl vand.

  • 13.
    Tilsæt smør og en smule salt, og bring risene til kogepunktet.

  • 14.
    Rør rundt, kom låg på, og lad risene simre ved svag varme under låg i 12 min.

  • 15.
    Lad herefter risene trække i 10 min.

  • 16.
    Lav en æblesalsa ved at skære æblerne i små tern og hakke kørvelen groft.

  • 17.
    Vend begge dele sammen med citronsaft, og krydr med lidt salt og peber.

  • 18.
    Klem farsen ud af medisterpølsen i små kødboller, og kom dem direkte i karrysaucen.

  • 19.
    Kom låg på, og lad kødbollerne simre i 12 min.

  • 20.
    Vend forsigtigt rundt i retten før servering.

  • 21.
    Spis med æblesalsa og evt. mangochutney.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17102 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
507 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 11.7 %3.5 g
Kulhydrat: 34.6 %10.3 g
Fedt: 53.7 %7.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;