Boller med frysetørret hindbær og græskarkerner

fork and spoon
Brød og kager
clock
60-90 min
Boller med frysetørret hindbær og græskarkerner
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1/2 liter sødmælk, lunken
50 g gær
50 g smeltet smør
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2-3 spsk. frysetørret hindbær
1 dl hakkede græskarkerner
750 g hvedemel
50 hvedemel til æltning

1 sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du

Lun mælken til det er lillefinger-varmt, rør gæren udi, til det er opløst. Kom salt, sukker, frysetørret hindbær, hakkede græskarkerner i. Rør hvedemelet i til dejen er mættet. Må gerne være lidt klistret. Lad dejen hvile tildækket et lunt sted i 1 time.

Ælt den hurtigt igennem, tilsæt evt. ekstra mel for at mætte den. Form boller af dejen cirka 14 stk. kom dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i ca. 30 min.

Pensles med sammen pisket æg. Bages ved 200 grader i ca. 17 min. afkøles på rist.

 

Energi pr. bolle:

1098 kJ   (261 kcal)

Energifordeling pr. 100g

Protein: 16 %

Fedt: 24 %

Kulhydrat: 60 %