4 personer
1/2 liter sødmælk, lunken
50 g gær
50 g smeltet smør
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2-3 spsk. frysetørret hindbær
1 dl hakkede græskarkerner
750 g hvedemel
50 hvedemel til æltning
1 sammenpisket æg til pensling
Lun mælken til det er lillefinger-varmt, rør gæren udi, til det er opløst. Kom salt, sukker, frysetørret hindbær, hakkede græskarkerner i. Rør hvedemelet i til dejen er mættet. Må gerne være lidt klistret. Lad dejen hvile tildækket et lunt sted i 1 time.
Ælt den hurtigt igennem, tilsæt evt. ekstra mel for at mætte den. Form boller af dejen cirka 14 stk. kom dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i ca. 30 min.
Pensles med sammen pisket æg. Bages ved 200 grader i ca. 17 min. afkøles på rist.
Energi pr. bolle:
1098 kJ (261 kcal)
Energifordeling pr. 100g
Protein: 16 %
Fedt: 24 %
Kulhydrat: 60 %