Børneburger

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Børneburger
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

400 g hakket oksekød

Salt og sort peber

1 spsk. olivenolie

4 skiver cheddarost

4 brioche burgerboller

4 store salatblade

1 tomat

 

Dressing:

½ dl mayonnaise

½ dl skyr

1 tsk. paprika
3 spsk. ketchup

Salt

 

Pynt:

cherrytomater, gulerods- og agurkeskiver

Tandstikkere af træ 

Sådan gør du

Del farsen i 4 stykker og form dem til bøffer. Krydr begge sider med salt og peber og gnid med olie. Grill bøfferne 3-4 min. pr. side. Når de vendes, lægges en skive ost på hver bøf, så den kan smelte, mens bøffen steger færdig. Grill evt. burgerbollen på begge sider og læg sammen med salat og tomatskiver samt dressing.

Til dressing røres mayonnaise sammen med skyr, paprika og ketchup. Smag til med salt. Pynt overbollerne med grøntsager sat fast med tandstikker: halve agurkeskiver som ører. Gulerodsskiver som øjne og cherrrytomatbåde som læber.

 

Energi pr. person: 2322KJ/555Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12,6 g.
Kulhydrat: 12 g.
Fedt: 12,4 g.