HjemOpskrifterBøf tartar med ricotta creme

Bøf tartar med ricotta creme

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
bøf tartar:
  • 4 hakkede ansjosfileter
  • 2 hakkede fed hvidløg
  • 2 små hakkede skalotteløg
  • 1 tsk hakkede kapers
  • 2 store æggeblommer
  • 1 spsk dijonsennep
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk worcestershiresauce
  • 400 g helt frisk oksemørbrad
  • 1 1 håndfuld hakket bredbladet persille +4 kviste til pynt
  • 1 spsk trøffelolie
  • 0.5 tsk mildt chilipulver
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • salt og sort peber
    ricotta creme:
    • 250 g ricotta
    • 0.5 tsk mildt chilipulver
    • 1 spsk trøffelolie
    • salt og sort peber
    • 4 skiver let ristet italiensk brød

    Sådan gør du

    • 1.
      Ingredienserne skal være fint hakket! Bland i en skål de hakkede ansjos og hvidløg til de er vel blandet.

    • 2.
      Tilføj skalotter, kapers.

    • 3.
      Tilføj æggeblommer og pisk dem godt med gaflen, tilføj sennep.

    • 4.
      Pisk olien i lidt af gangen, trøffelolien og bagefter Worchestershire sauce.

    • 5.
      Bland kødet godt ind sammen med persillen.

    • 6.
      Til sidst smag til med salt og peber.

    • 7.
      I en anden skål bland kold ricotta, chili, trøffelolie og smag til med salt og peber.

    • 8.
      Sat begge skål på køl lige indtil de skal anrettes.

    • 9.
      Tag en firekantet eller rund portionskål og pinsel lidt olivenolien hele vejen rundt, det gør at du nemmere får tartaren ud når du anretter den.

    • 10.
      Put i skålen ¼ del af tartar, mas godt fladt, tilføj ¼ del af ricottamassen, mas godt fladt.

    • 11.
      Vend skålen om på en tallerken.

    • 12.
      Pynt med persillekvist og servér med det italienske brød

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    8972 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    859 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 0.8 g
    Protein: 25.4 %12.8 g
    Kulhydrat: 24.1 %12.2 g
    Fedt: 50.5 %11.7 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;