Bøf tartar med ricotta creme

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer


Bøf tartar:


4 hakkede ansjos 


2 hakkede fede hvidløg


2 små hakkede skalotteløg


1 t.sk hakkede kapers


2 store, helt friske æggeblommer (eller pasteuriserede)


1 s.sk Dijon sennep 


3 s.sk olivenolie


1 t.sk Worchestershire sauce


400 gr helt frisk oksekød* fra mørbrad eller filet eller tykstegsfilet eller yderlår


1 håndfuld bredbladet persille, hakket + 4 kviste til pynt


1 s.sk trøffelolie


1 knivspids chili pulver


2 t.sk citronsaft


Salt og peber fra møllen


 


Ricotta creme:


250 gr Galbani ricotta lige fra køleskabet


1 knivspids chilipulver 


1 t.sk trøffelolie


Salt og peber


 


Ca 4 skiver italiensk brød ristet let på panden i olivenolie


 

Sådan gør du

Ingredienserne skal være fint hakket!
Bland i en skål de hakkede ansjos og hvidløg til de er vel blandet. Tilføj skalotter, kapers. Tilføj æggeblommer og pisk dem godt med gaflen, tilføj sennep. Pisk olien i lidt af gangen, trøffelolien og bagefter Worchestershire sauce.
Bland kødet godt ind sammen med persillen. Til sidst smag til med salt og peber.
 
I en anden skål bland kold ricotta, chili, trøffelolie og smag til med salt og peber.
 
Sat begge skål på køl lige indtil de skal anrettes.
 
Tag en firekantet eller rund portionskål og pinsel lidt olivenolien hele vejen rundt, det gør at du nemmere får tartaren ud når du anretter den.
Put i skålen ¼ del af tartar, mas godt fladt, tilføj ¼ del af ricottamassen, mas godt fladt.
Vend skålen om på en tallerken. Pynt med persillekvist og servér med det italienske brød
 
Eventuelle tips:
* hak den selv meget fint med en god kniv eller bed din slagter om at hakke den for dig
 
PS t.sk = te ske, s.sk= spise ske!
Tips: Server evt. sammen med en lille salat af fennikeli tynde skiver og bredbladet persille. Dryp olivenolie over
 
Gengivet med tilladelse fra Moderne Mama