Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Valentins menu
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Baby
Danske Madskatte
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Fødselsdag
Ferieaktiviteter
Grill opskrifter
Græskar
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Berberiandelår med kirsebærglace og kartoffel-porremos
Berberiandelår med kirsebærglace og kartoffel-porremos
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
salt og sort peber
4 andelår
1 løg
1 gulerod
1 pastinak
1 laurbærblad
4 dl kirsebærvin
2 dl vand
1 kg kartoffel
2 porrer
50 g smør
2 dl mælk
0.5 tsk hvid peber
1 kruspersille
SÅDAN GØR DU
1.
Krydr andelårene med salt og peber.
2.
Steg dem i en tør sauterpande med skindsiden nedad, til de bliver smukke og brune.
3.
Vend dem og brun den anden side.
4.
Tag dem op af panden og læg til side.
5.
Skær løg, gulerod og pastinak i små tern og kom i panden med andefedt (hæld evt. noget af fedtet fra inden).
6.
Steg det, til det tager farve og tilsæt så laurbærblad, kirsebærvin, vand og andelårene.
7.
Kom låg på og lad retten simre i 1½ time, til lårene er møre.
8.
Tag dem op af saucen og lad den koge ind, til den tykner og er meget koncentreret.
9.
Smag til med salt.
10.
Kom lårene tilbage i gryden og varm igennem.
11.
Skræl imens kartofler og skær i kvarte.
12.
Kog dem helt møre i usaltet vand.
13.
Sigt vandet fra og lad kartoflerne dryppe af i sigten.
14.
Rens porrerne og skær dem i skiver.
15.
Smelt smørret i en gryde og svits porrerne ved lav varme, til de falder sammen, men ikke bruner.
16.
Kom mælken i og varm den op og kom så kartoflerne i og mos det groft sammen med en grydeske.
17.
Smag til med salt og godt med hvid peber.
18.
Vend til sidst hakket persille i. *Bemærk det skal være kirsebærvin som f.eks Frederiksdal – ikke likør! Kan evt. erstattes med portvin.
SPISETID opskrift
Fjerkræ
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
29728 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
811 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.0 g
Protein:
9.8 %
4.7 g
Kulhydrat:
18.7 %
8.9 g
Fedt:
64.5 %
14.1 g
Alkohol:
7 %
1.9 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;