HjemOpskrifterBerberiandelår med kirsebærglace og kartoffel-porremos

Berberiandelår med kirsebærglace og kartoffel-porremos

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt og sort peber
  • 4 andelår
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 pastinak
  • 1 laurbærblad
  • 4 dl kirsebærvin
  • 2 dl vand
  • 1 kg kartoffel
  • 2 porrer
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk
  • 0.5 tsk hvid peber
  • 1 kruspersille

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Krydr andelårene med salt og peber.

  • 2.
    Steg dem i en tør sauterpande med skindsiden nedad, til de bliver smukke og brune.

  • 3.
    Vend dem og brun den anden side.

  • 4.
    Tag dem op af panden og læg til side.

  • 5.
    Skær løg, gulerod og pastinak i små tern og kom i panden med andefedt (hæld evt. noget af fedtet fra inden).

  • 6.
    Steg det, til det tager farve og tilsæt så laurbærblad, kirsebærvin, vand og andelårene.

  • 7.
    Kom låg på og lad retten simre i 1½ time, til lårene er møre.

  • 8.
    Tag dem op af saucen og lad den koge ind, til den tykner og er meget koncentreret.

  • 9.
    Smag til med salt.

  • 10.
    Kom lårene tilbage i gryden og varm igennem.

  • 11.
    Skræl imens kartofler og skær i kvarte.

  • 12.
    Kog dem helt møre i usaltet vand.

  • 13.
    Sigt vandet fra og lad kartoflerne dryppe af i sigten.

  • 14.
    Rens porrerne og skær dem i skiver.

  • 15.
    Smelt smørret i en gryde og svits porrerne ved lav varme, til de falder sammen, men ikke bruner.

  • 16.
    Kom mælken i og varm den op og kom så kartoflerne i og mos det groft sammen med en grydeske.

  • 17.
    Smag til med salt og godt med hvid peber.

  • 18.
    Vend til sidst hakket persille i. *Bemærk det skal være kirsebærvin som f.eks Frederiksdal – ikke likør! Kan evt. erstattes med portvin.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
29728 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
811 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 9.8 %4.7 g
Kulhydrat: 18.7 %8.9 g
Fedt: 64.5 %14.1 g
Alkohol: 7 %1.9 g
;