HjemOpskrifterBagt hokkaido fyldt med couscoussalat

Bagt hokkaido fyldt med couscoussalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 hokkaido græskar (små)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 knivspids salt og peber
  • 1.5 dl vand
  • 1 dl couscousgryn
  • 250 g hvidkål
  • 1 håndfuld bredbladet persille (stor)
  • 2 spsk citronsaft
  • 50 g tranebær tørrede
  • 4 spsk aioli
  • 4 spsk økologisk creme fraiche 9%

Sådan gør du

  • 1.
    Flæk græskarrene, og brug en spiseske til at skrabe kernerne ud.

  • 2.
    Skær stilken af toppene.

  • 3.
    Smør græskarrene på indersiden med 1 spsk. af olien, og krydr med salt og peber.

  • 4.
    Læg dem med skærefladen opad i et ovnfast fad, og bag dem i 45 min. ved 180 °C.

  • 5.
    Kog vandet op, og tilsæt lidt salt.

  • 6.
    Kom couscous i, kom låg på, og sluk for varmen.

  • 7.
    Lad din couscous trække i 10 min., og løsn så op i den med en gaffel.

  • 8.
    Snit hvidkålen fint, og hak persillen groft.

  • 9.
    Varm resten af olien i en pande, og svits kålen ved middel varme i 10 min.

  • 10.
    Krydr med lidt salt og peber, og vend kålen sammen med couscous, persille, citronsaft og tranebær.

  • 11.
    Hvis der er væske i bunden af de bagte græskar, kommes den også i din couscous.

  • 12.
    Kom couscoussalaten i de bagte græskar.

  • 13.
    Rør aioli sammen med fraiche, og smag til med lidt salt.

  • 14.
    Hæld dressingen over salaten.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4535 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
180 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 9.8 %1.0 g
Kulhydrat: 55.6 %5.9 g
Fedt: 34.6 %1.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;