Baconsnurrer med flødeost

fork and spoon
Snacks
clock
120+ min
Baconsnurrer med flødeost
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

75 g smør

2½ dl sødmælk

25 g sukker

1 tsk groft salt

25 g gær

400+50 g hvedemel

1 tsk bagepulver

 

Fyld:

125 g bacon i skiver

150 g flødeost

3 spsk klippet purløg

1 spsk hakket oregano

Sort peber

1 æg til pensling 

Sådan gør du

Smelt smør sammen med mælk. Tilsæt sukker og salt og når det er kølet lidt af, smuldres gæren ud i. Ælt 350 g mel i til du har en glat og stadig klistret dej. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og stil den til hævning i 1½ time. Steg imens bacon sprødt i en tør pande og hak det groft.
Når dejen er hævet, tilsættes bagepulver og resten af melet. Ælt dejen sammen til den er smidig. Rul den ud i et rektangel og smør flødeosten på. Drys med purløg, oregano og den hakkede stegte bacon. Krydr med peber og rul den sammen på langs til en lang pølse. Skær pølsen i 8 tykke skiver og læg dem tæt i en form beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 30 min. Pensl med æg og bag dem 30-40 min. ved 180°.

 

Energi pr. stk.: 1691KJ/404Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 8,1g.

Kulhydrat: 35,1 g.

Fedt: 13,8 g.