Aspargeskartofler med granatæblekerner og sprød parmaskinke

fork and spoon
Salater
clock
30-60 min
Kartoffelsalat
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

850 g lammefjords aspargeskartofler
1 squash i skiver, grillet
1 rød løg i tynde både
1 granatæble i kerner
100 g gedeost i mindre stykker
2 dl grofthakket dild
4-6 skiver parmaskinke, stegt

Dressing:
1 dl olivenolie
3 spsk. lys balsamicoeddike
salt og kværnet peber

Sådan gør du

Kog kartofler til de er møre og stadig faste. Skylles i koldt vand. Skæres i passende stykker efter smag.

Halver granatæblet, bank på overfladen så kernerne drysser ud i hånden, over en skål med en ske eller grydeske.

 

Rist skiver af parmaskinke i ovn ved 200 grader i ca. 8-10 min. til de er sprøde.

Grill squashskiverne på en varm grillpande og lad dem køle lidt af.

Anret på 4 flotte tallerkener. Kartofler, grillet squash, rødløg, granatæblekerner, gedeost, dild og drys med stykker af sprød parmaskinke.

Ryst olivenolie, lys balsamico, salt og peber sammen. Fordel dressingen over de anrettede salater.

 

Energi pr. person:

2318 kJ   (552 kcal)

Energifordeling pr. 100g

Protein: 12 %

Fedt: 52 %

Kulhydrat: 36 %