HjemOpskrifterAsiatisk inspirerede sliders med langtidsstegt grisebryst og asiatisk agurkesalat

Asiatisk inspirerede sliders med langtidsstegt grisebryst og asiatisk agurkesalat

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt & sort peber
  • 500 g ribbenstege
  • 25 g frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk vindruekerneolie
  • 1 spsk sojasauce
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 3 spsk hoisinsauce
  • 0.5 dl vand
agurkesalat
  • 1 agurk
  • 4 stjerneanis
  • 5 spsk hvidvinseddike
  • 4 spsk rørsukker
  • 2 spsk fiskesauce
  • 0.5 dl vand
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 frisk chili
  • 8 sliders

Sådan gør du

  • 1.
    Skær sværen af ribbensstegen.

  • 2.
    Krydr med salt og peber og pak den ind i to lag alufolie.

  • 3.
    Bages i ovn i 2 timer ved 140° C.

  • 4.
    Tag kødet ud af ovnen uden at åbne folien og lad det køle helt ned i køleskab.

  • 5.
    Når du har sat ribbenstegen i ovnen kan du lave agurkesalaten.

  • 6.
    Start med at koge eddike, vand, rørsukker, fishsauce og stjerneanis op.

  • 7.
    Lad blandingen køle af, og fjern så stjerneanis.

  • 8.
    Skær agurken i tynde skiver, evt. på et mandolinjern, og hæld den afkølede eddike-blanding over.

  • 9.
    Lad agurkesalaten trække i minimum 2 timer.

  • 10.
    Hak ingefær og hvidløg fint.

  • 11.
    Skær kødet i skiver på 1 1/2 cm.

  • 12.
    Halver skiverne.

  • 13.
    Varm olien i en wok og brun kødstykkerne.

  • 14.
    Læg dem til side på en tallerken.

  • 15.
    Kom ingefær og hvidløg i wokken.

  • 16.
    Tilsæt soja, eddike, hoisin sauce og vand og lad det koge sammen et minut.

  • 17.
    Kom kødstykkerne tilbage i wokken og lad den simre i marinaden i 5 min. ved svag varme.

  • 18.
    Varm sliderbollerne efter pakkens anvisning og læg dem sammen om kød, agurkesalat, snittet forårsløg og chili.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4463 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
452 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 10.5 %2.8 g
Kulhydrat: 68.3 %18.2 g
Fedt: 21.2 %2.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;