Asiatisk inspirerede sliders med langtidsstegt grisebryst og asiatisk agurkesalat

fork and spoon
Hovedret
clock
90-120 min
Asiatisk inspirerede sliders med langtidsstegt svinebryst
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g ribbenssteg

Salt og peber

25 g ingefær

1 fed hvidløg

1 spsk vindruekerneolie

1 spsk soja

2 spsk hvidvinseddike

3 spsk hoisin sauce

1/2 dl vand

 

Agurkesalat:

1 agurk

4 stjerneanis

5 spsk hvidvinseddike

4 spsk rørsukker

2 spsk fishsauce

1/2 dl vand

1 bdt forårsløg

1 chili

8 sliderboller

Sådan gør du

Skær sværen af ribbensstegen. Krydr med salt og peber og pak den ind i to lag alufolie. Bages i ovn i 2 timer ved 140° C. Tag kødet ud af ovnen uden at åbne folien og lad det køle helt ned i køleskab.

Når du har sat ribbenstegen i ovnen kan du lave agurkesalaten. Start med at koge eddike, vand, rørsukker, fishsauce og stjerneanis op. Lad blandingen køle af, og fjern så stjerneanis. Skær agurken i tynde skiver, evt. på et mandolinjern, og hæld den afkølede eddike-blanding over. Lad agurkesalaten trække i minimum 2 timer.

Hak ingefær og hvidløg fint. Skær kødet i skiver på 1 1/2 cm. Halver skiverne. Varm olien i en wok og brun kødstykkerne. Læg dem til side på en tallerken. Kom ingefær og hvidløg i wokken. Tilsæt soja, eddike, hoisin sauce og vand og lad det koge sammen et minut. Kom kødstykkerne tilbage i wokken og lad den simre i marinaden i 5 min. ved svag varme.

Varm sliderbollerne efter pakkens anvisning og læg dem sammen om kød, agurkesalat, snittet forårsløg og chili.

 

Energi pr. person: 2874KJ/686Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.
Protein: 11 g.
Kulhydrat: 17 g.
Fedt: 13 g.