Andebryst

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 1 and
  • 1 kg skorzonerrod
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet 5-peberblanding
  • 100 g honning
  • 2 dl rødvin
  • 2 spidskål
  • 200 g bacon (Gerne hjemmerøget)
  • 2 madæbler
  • 5 dl koncentreret andefond
  • 20 g smør
  • 1 løg
  • 2 skalotteløg
  • 2 gulerødder
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stilk timianblad

Sådan gør du

  • 1.
    Skræl og vend skorzonerrødder i olie i forvejen (ca. 2 timer før).

  • 2.
    Læg dem på et fad og dæk med stanniol.

  • 3.
    Bages ved 160 grader 10-12 min.

  • 4.
    Tages op af fadet.

  • 5.
    Partér anden i to bryster og to lår.

  • 6.
    Skroget gemmes til at koge fond på.

  • 7.
    Fonden laves ved at lægge skroget i en gryde med lidt vand, et snittet løg, en snittet porre og et par gulerødder skåret i tynde skiver.

  • 8.
    Kom salt og peber og låg på.

  • 9.
    Lad simre i mindst 6 timer.

  • 10.
    Væsken passeres derefter gennem en fin sigte - så er fonden klar.

  • 11.
    Skindet på lårene fjernes.

  • 12.
    Lægges i et dybt fad på grovhakket skalotteløg, hvidløg, gulerødder og timian.

  • 13.
    Rødvin og andefond hældes ved.

  • 14.
    Dækkes med stanniol og bages i ovn ved 180 grader i ca. 2 timer - til kødet falder fra benet.

  • 15.
    Kødet holdes derefter varmt i stanniol.

  • 16.
    Væden sigtes og koges ned til sauce og smages til.

  • 17.
    Brysterne brunes på skindsiden på en tør pande i ca. 8 min.

  • 18.
    Derefter 16 min. i ovnen på 120-130 grader.

  • 19.
    Pakkes i stanniol.

  • 20.
    Følgende laves i sidste øjeblik: Skindsiden af andebrysterne smøres med honning og peber og sættes i luftovn (gerne åben) i grillposition i 2 min.

  • 21.
    Skorzonerødderne varmes op igen i fonden.

  • 22.
    Start med smør, finthakket løg og bacon i en gryde (må ikke brunes).

  • 23.
    Efter 6-7 min. tilsættes fintsnittet kål og tern af æbler (ca. 1 min.).

  • 24.
    Krydres med salt og peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
30780 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
399 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 45.7 %10.7 g
Kulhydrat: 22.7 %5.3 g
Fedt: 29.5 %3.2 g
Alkohol: 2.1 %0.3 g
;