Ananas-champagnesorbet

fork and spoon
Dessert
clock
120+ min
Ananas-champagnesorbet
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 dl vand

1 dl sukker

500 g moden sød ananas

1½ dl champagne

 

Pynt: Revet limeskal

Sådan gør du

Kog vand og sukker op, til sukkeret er opløst, og lad det køle af. Skræl ananas, så der kun er rent ananaskød tilbage. Kom ananas i en foodprocessor og kør den til puré. Vend 1 dl afkølet sukkerlage i og tilsæt derefter champagnen. Kom massen i en ismaskine i cirka 2-3 timer, eller frys massen ned i en skål og rør i isen hver time, til den er grødet og har en sorbetkonsistens. Fryses isen i fryseren, tager det omkring 4-5 timer, før isen er klar. Anret 2 kugler i et champagneglas og pynt med limeskal.

 

Energi pr. person: 607 kJ / 144 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 0,5 g
Fedt: 0 g
Kulhydrat: 14,0 g
Alkohol: 2,0 g