HjemOpskrifterÆggekagemadder med spinat, asparges og Tulip bacon

Æggekagemadder med spinat, asparges og Tulip bacon

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 bundt grøn asparges
  • 100 g bacon
  • salt & peber
  • 100 g frisk spinat
  • 1 spsk smør + ekstra til rugbrødet
  • 100 g cherrytomater
  • 1 bakke karse
  • 4 skiver rugbrød

Sådan gør du

  • 1.
    Steg baconen sprød i en tør pande ved middel varme, ca. 10 min.

  • 2.
    Lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.

  • 3.
    Skær aspargesene i brede skiver, og kassér bundene.

  • 4.
    Pisk æggene let sammen, og krydr med lidt salt og peber.

  • 5.
    Smelt smørret i en pande på ca. 22 cm, og kom asparges og spinat i.

  • 6.
    Steg ved middel varme, til spinaten falder sammen.

  • 7.
    Hæld æggeblandingen over, og skub lidt rundt i det, så æggene danner struktur.

  • 8.
    Sænk varmen, og lad æggekagen stege færdig under låg i 5-6 min.

  • 9.
    Skær tomaterne i halve.

  • 10.
    Skær æggekagen i 4-8 stykker, og kom dem på smurt rugbrød.

  • 11.
    Top med tomater og sprød bacon, og pynt med klippet karse.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4529 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
558 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.7 g
Protein: 13.7 %4.5 g
Kulhydrat: 44.6 %14.6 g
Fedt: 41.7 %6.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;