Æblescones

fork and spoon
Brød og kager
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

175 g hvedemel

50 g fuldkornshvedemel

1½ tsk. bagepulver

Et drys salt

50 g koldt smør

2 æbler

1 stort æg

1 dl kærnemælk

3 spsk. sirup

1 æg til pensling

2 spsk. perlesukker

½ tsk. kanel 

Sådan gør du

Bland de to slags mel med bagepulver og lidt salt. Smuldre smørret ud i med fingrene. Skræl æblerne og skær dem i små tern, der vendes i melblandingen. Pisk æg sammen med kærnemælk og sirup. Lav en fordybning i melblandingen og hæld æggeblandingen i. Bland dejen hurtigt sammen – det må ikke æltes ret meget. Form til et rektangel på 2-3 cm tykkelse. Skær dejen ud i 8 stykker og placer dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med pisket æg og drys med perlesukker og kanel. Bages i 8-12 min. ved 210°C. Smager bedst samme dag, men kan opbevares køligt i 1-2 dage eller fryses.

 

Energi pr. person: 783KJ/187Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 5,5 g.

Kulhydrat: 41,4 g.

Fedt: 9 g.