HjemOpskrifterÆblescones

Æblescones

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 175 g hvedemel
  • 1.5 tsk bagepulver
  • 0.5 tsk salt
  • 50 g koldt smør
  • 2 æbler
  • 1 æg
  • 1 dl kærnemælk
  • 3 spsk sirup
  • 1 æg til pensling
  • 2 spsk perlesukker
  • 0.5 tsk stødt kanel

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland de to slags mel med bagepulver og lidt salt.

  • 2.
    Smuldre smørret ud i med fingrene.

  • 3.
    Skræl æblerne og skær dem i små tern, der vendes i melblandingen.

  • 4.
    Pisk æg sammen med kærnemælk og sirup.

  • 5.
    Lav en fordybning i melblandingen og hæld æggeblandingen i.

  • 6.
    Bland dejen hurtigt sammen – det må ikke æltes ret meget.

  • 7.
    Form til et rektangel på 2-3 cm tykkelse.

  • 8.
    Skær dejen ud i 8 stykker og placer dem på en bageplade med bagepapir.

  • 9.
    Pensl med pisket æg og drys med perlesukker og kanel.

  • 10.
    Bages i 8-12 min. ved 210°C.

  • 11.
    Smager bedst samme dag, men kan opbevares køligt i 1-2 dage eller fryses.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7188 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
873 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 8.7 %4.4 g
Kulhydrat: 62.4 %32.1 g
Fedt: 28.9 %6.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;