4 personer
175 g hvedemel
50 g fuldkornshvedemel
1½ tsk. bagepulver
Et drys salt
50 g koldt smør
2 æbler
1 stort æg
1 dl kærnemælk
3 spsk. sirup
1 æg til pensling
2 spsk. perlesukker
½ tsk. kanel
Bland de to slags mel med bagepulver og lidt salt. Smuldre smørret ud i med fingrene. Skræl æblerne og skær dem i små tern, der vendes i melblandingen. Pisk æg sammen med kærnemælk og sirup. Lav en fordybning i melblandingen og hæld æggeblandingen i. Bland dejen hurtigt sammen – det må ikke æltes ret meget. Form til et rektangel på 2-3 cm tykkelse. Skær dejen ud i 8 stykker og placer dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med pisket æg og drys med perlesukker og kanel. Bages i 8-12 min. ved 210°C. Smager bedst samme dag, men kan opbevares køligt i 1-2 dage eller fryses.
Energi pr. person: 783KJ/187Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,5 g.
Kulhydrat: 41,4 g.
Fedt: 9 g.