30-60 min
6 personer

Ingredienser

Dej: 100 g smør

1,5 dl kærnemælk

1 æg

50 g gær

½ tsk salt

40 g sukker

1 spsk vaniljesukker

400 g mel

 

Remonce:

35 g æble

50 g smør

70 g sukker

40 g revet marcipan

1 sammenpisket æg

20 g mandelflager

1 spsk perlesukker

1 dl creme fraiche 9%

Smelt smør og rør kærnemælk, æg og gær i. Hæld blandingen i en skål. Tilsæt salt, sukker, vaniljesukker og mel (gem lidt mel) og ælt dejen godt igennem, til den er smidig. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.

Skær æble i små tern. Til remoncen piskes smør og sukker hvidt. Tilsæt marcipan og æbletern til smørblandingen og vend det sammen.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til et aflangt stykke ca. 60x30 cm og skær dejen i 14 trekantede stykker. Læg en teskefuld remonce på den brede ende af dejen. Rul dejstykkerne sammen til et horn. Fordel hornene på en bradepande med bagepapir. Lad hornene efterhæve i 10 minutter. Pensl hornene med æg, og drys med mandelflager og perlesukker. Bag dem ved 225°C i ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne. Servér med creme fraiche.

 

Energi pr. stk.: 1336 kJ/318 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6 g.
Fedt: 15 g.
Kulhydrat: 40 g.

Æblehorn

Smelt smør og rør kærnemælk, æg og gær i. Hæld blandingen i en skål. Tilsæt salt, sukker, vaniljesukker og mel (gem lidt mel) og ælt dejen godt igennem, til den er smidig. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.

Skær æble i små tern. Til remoncen piskes smør og sukker hvidt. Tilsæt marcipan og æbletern til smørblandingen og vend det sammen.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til et aflangt stykke ca. 60x30 cm og skær dejen i 14 trekantede stykker. Læg en teskefuld remonce på den brede ende af dejen. Rul dejstykkerne sammen til et horn. Fordel hornene på en bradepande med bagepapir. Lad hornene efterhæve i 10 minutter. Pensl hornene med æg, og drys med mandelflager og perlesukker. Bag dem ved 225°C i ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne. Servér med creme fraiche.

 

Energi pr. stk.: 1336 kJ/318 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6 g.
Fedt: 15 g.
Kulhydrat: 40 g.