Æblehorn

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
dej:
  • 100 g smør
  • 1.5 dl kærnemælk
  • 1 æg
  • 50 g gær
  • 0.5 tsk salt
  • 40 g sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 400 g hvedemel
remonce:
  • 35 g æbler
  • 50 g smør
  • 70 g sukker
  • 40 g marcipan
  • 1 sammenpisket æg
  • 20 g mandelflager
  • 1 spsk perlesukker
  • 1 dl økologisk creme fraiche 9%

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Smelt smør og rør kærnemælk, æg og gær i.

  • 2.
    Hæld blandingen i en skål.

  • 3.
    Tilsæt salt, sukker, vaniljesukker og mel (gem lidt mel) og ælt dejen godt igennem, til den er smidig.

  • 4.
    Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.

  • 5.
    Skær æble i små tern.

  • 6.
    Til remoncen piskes smør og sukker hvidt.

  • 7.
    Tilsæt marcipan og æbletern til smørblandingen og vend det sammen.

  • 8.
    Rul dejen ud på et meldrysset bord til et aflangt stykke ca. 60x30 cm og skær dejen i 14 trekantede stykker.

  • 9.
    Læg en teskefuld remonce på den brede ende af dejen.

  • 10.
    Rul dejstykkerne sammen til et horn.

  • 11.
    Fordel hornene på en bradepande med bagepapir.

  • 12.
    Lad hornene efterhæve i 10 minutter.

  • 13.
    Pensl hornene med æg, og drys med mandelflager og perlesukker.

  • 14.
    Bag dem ved 225°C i ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne.

  • 15.
    Servér med creme fraiche.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15328 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1295 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 7.7 %5.9 g
Kulhydrat: 52 %39.6 g
Fedt: 40.3 %14.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;