HjemOpskrifterÆblesyltetøj

Æblesyltetøj

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 citron - saften heraf
  • 300 g æbler fx af sorten Elstar, uden skræl og kernehus
  • 0.5 vaniljestang
  • 125 g Dansukker syltesukker

Sådan gør du

  • 1.
    Skær æblerne i mindre stykker, kom dem i en gryde med citronsaften og bring det i kog.

  • 2.
    Lad det simre under låg til æblerne er møre i ca. 10 minutter.

  • 3.
    Husk at røre i gryden undervejs.

  • 4.
    Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og bland disse med lidt af syltesukkeret.

  • 5.
    Kom derefter det hele ned i gryden med æbler og citronsaft, og lad det småkoge i 5-7 minutter. under låg.

  • 6.
    Rør i gryden i ny og næ og skum evt. af med en hulske.

  • 7.
    Hæld syltetøjet på et skoldet glas og luk låget, så det slutter tæt, inden glasset stilles til opbevaring i køleskabet.

  • 8.
    TIP! Syltesukker kan også bruges i sylteopskrifter, hvor der blot står “sukker”.

  • 9.
    Syltesukker er hvidt sukker tilsat fortykning og konservering.

  • 10.
    Og indeholder alt, hvad du skal bruge.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
2924 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
506 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.5 g
Protein: 0.8 %0.2 g
Kulhydrat: 97.5 %29.0 g
Fedt: 1.7 %0.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;