Portobello
Egentlig en forvokset champignon, men fuld af umami og derfor en perfekt erstatning for kød. Størrelsen gør den ideel til gratinering, som alternativ til burgerbollen og som ingrediens i stort set alle retter.
Egentlig en forvokset champignon, men fuld af umami og derfor en perfekt erstatning for kød. Størrelsen gør den ideel til gratinering, som alternativ til burgerbollen og som ingrediens i stort set alle retter.
Vores mest almindelige favoritsvamp, som alle kender og elsker. Indgår, som den brune champignon, fint i alle stegeretter og som smørstegt tilbehør til god paté eller postej.
Steges i smør med lidt citron, salt, peber og evt. balsamico. Kan også stuves med lidt piskefløde. Serveres på smørstegt brød.
Den fine svamp kommer oprindeligt fra Kina. Nyd hatten i asiatiske gryderetter eller lav din egen japanske misosuppe. Stokken er fin til fond og skal bare blendes efter kogning.
Oprindeligt fra Østasien og nu tilgængelig i MENY. Kan syltes ved at stege dem i god olie, som de efterfølgende opbevares i. Særligt god til fisk.
De kendte svampe kan med fordel bruges i alt fra gryderetter, helstegte på grillspyd og som tilbehør til stort set alt. Passer i de fleste stegeretter og fungerer fint rå i salat.
Fast og kødfuld svamp, der egner sig særdeles godt til grill og ristet sammen med andre gode svampe. Kan også erstatte lasagneplader, hvis den skæres i tynde skiver.
Alt på den trevlede milde østershat kan spises. Ristet i smør eller luksus i gryderetten. Holder formen efter stegning.
Dyrket i Japan i mere end 300 år. Bør behandles som en slags spirer. Tilsættes varme retter i sidste øjeblik og er skøn i salater og alle former for wokretter.
Følg med i ugens gode tilbud, sæsonrelevante opskrifter og meget mere madunivers, når du tilmelder dig MENYs nyhedsmail