Den store

Svampeguide

Det er nu, du skal fylde kurven med svampe. Hvis du ikke har heldet med dig i skoven, kan du altid fylde kurven i din lokale MENY.

Brug svampe i din madlavning

Når du lader svampe simre, udvikler de masser af umami, og samtidig opnår de en næsten kødagtig tekstur.
Portobello

Portobello

Egentlig en forvokset champignon, men fuld af umami og derfor en perfekt erstatning for kød. Størrelsen gør den ideel til gratinering, som alternativ til burgerbollen og som ingrediens i stort set alle retter.

Hvid champignon

Hvid champignon

Vores mest almindelige favoritsvamp, som alle kender og elsker. Indgår, som den brune champignon, fint i alle stegeretter og som smørstegt tilbehør til god paté eller postej.

Kantareller

Kantareller

Steges i smør med lidt citron, salt, peber og evt. balsamico. Kan også stuves med lidt piskefløde. Serveres på smørstegt brød.

Shiitake

Shiitake

Den fine svamp kommer oprindeligt fra Kina. Nyd hatten i asiatiske gryderetter eller lav din egen japanske misosuppe. Stokken er fin til fond og skal bare blendes efter kogning.

Bøgehatte

Bøgehatte

Oprindeligt fra Østasien og nu tilgængelig i MENY. Kan syltes ved at stege dem i god olie, som de efterfølgende opbevares i. Særligt god til fisk.

Brun champignon

Brun champignon

De kendte svampe kan med fordel bruges i alt fra gryderetter, helstegte på grillspyd og som tilbehør til stort set alt. Passer i de fleste stegeretter og fungerer fint rå i salat.

Kejserhatte

Kejserhatte

Fast og kødfuld svamp, der egner sig særdeles godt til grill og ristet sammen med andre gode svampe. Kan også erstatte lasagneplader, hvis den skæres i tynde skiver.

Østershatte

Østershatte

Alt på den trevlede milde østershat kan spises. Ristet i smør eller luksus i gryderetten. Holder formen efter stegning.

Enoki

Enoki

Dyrket i Japan i mere end 300 år. Bør behandles som en slags spirer. Tilsættes varme retter i sidste øjeblik og er skøn i salater og alle former for wokretter.

Direkte i indbakken

Få meget mere inspiration

Følg med i ugens gode tilbud, sæsonrelevante opskrifter og meget mere madunivers, når du tilmelder dig MENYs nyhedsmail

;