Ymerfromage

fork and spoon
Dessert
clock
30-60 min
Ymerfromage
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 blade husblas

300 g ymer

½ vaniljestang

40 g flormelis

1,5 dl piskefløde

Sådan gør du

Kom husblassen i en dyb tallerken med koldt vand, så den bliver blød. Rør ymer sammen med vaniljekorn og flormelis. Pisk fløden til skum. Tag husblassen op af vandet og over i en lille gryde. Sørg for at der er ca. 2 spsk. vand ved og smelt det over svag varme. Lad husblassen køle let af og hæld den så forsigtigt i ymerblandingen, mens der røres stille og roligt, så der ikke kommer klumper. Vend flødeskummet i ymerblandingen og kom det i portionsglas. Sæt det i køleskabet i ca. 2 timer, til fromagen har sat sig. Server f.eks. med råsyltede bær med rom.

 

Energi pr. person: 953KJ/228Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,6 g.
Kulhydrat: 10,9 g.
Fedt: 13,6 g.