Wokstegt hakket oksekød med spidskål, bønner og spejlæg

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
wokstegt hakket oksekoed
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

3 dl jasminris

4½ dl vand

½ tsk groft salt

2 rødløg

½ spidskål

125 g grønne bønner

1 fed hvidløg

1 chili

1 bdt forårsløg

1 + 1 spsk majsolie

400 g hakket oksekød

2 spsk hakket ingefær

1 bakke bønnespirer

4  spsk sojasauce

4 æg

Sådan gør du

Kom ris i en gryde sammen med vand og ½ tsk groft salt. Kog risene i 12 min ved svag varme og lad dem trække i 10 min.

Skær rødløg i både og snit spidskål i strimler. Nip stilkene af bønnerne og skær dem i korte stykker. Hak hvidløg og chili fint. Skær forårsløg i tynde strimler. Varm 1 spsk olie i en wok og brun det hakkede oksekød. Tilsæt så løg, spidskål og bønner og steg videre et par minutter. Tilsæt hvidløg, ingefær, bønnespirer og chili og vend det rundt sammen med sojasauce.

Steg imens 4 spejlæg i en pande med 1 spsk olie.

Server æggene over kødet og med kogte ris til.

 

Energi pr. person: 2576KJ/615Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 6,4 g.

Kulhydrat: 10,8 g.

Fedt: 3,5 g.