HjemOpskrifterWokstegt hakket oksekød med spidskål, bønner og spejlæg

Wokstegt hakket oksekød med spidskål, bønner og spejlæg

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 3 dl jasminris
  • 4½ dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 2 rødløg
  • ½ spidskål
  • 125 g frosne grønne bønner
  • 1 fed hvidløg
  • 1 chili
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 spsk majsolie
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 spsk hakket frisk ingefær
  • 1 bakke bønnespirer
  • 4 spsk sojasauce
  • 4 æg

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom ris i en gryde sammen med vand og ½ tsk groft salt.

  • 2.
    Kog risene i 12 min ved svag varme og lad dem trække i 10 min.

  • 3.
    Skær rødløg i både og snit spidskål i strimler.

  • 4.
    Nip stilkene af bønnerne og skær dem i korte stykker.

  • 5.
    Hak hvidløg og chili fint.

  • 6.
    Skær forårsløg i tynde strimler.

  • 7.
    Varm 1 spsk olie i en wok og brun det hakkede oksekød.

  • 8.
    Tilsæt så løg, spidskål og bønner og steg videre et par minutter.

  • 9.
    Tilsæt hvidløg, ingefær, bønnespirer og chili og vend det rundt sammen med sojasauce.

  • 10.
    Steg imens 4 spejlæg i en pande med 1 spsk olie.

  • 11.
    Server æggene over kødet og med kogte ris til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10066 kj / 2406 kcal
Næringsindhold pr. 100g
419 kj / 100 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 25.1 %6.2 g
Kulhydrat: 41.6 %10.2 g
Fedt: 33.3 %3.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;