HjemOpskrifterWienerschnitzel med rødbedecreme, spinat og pastinakfritter

Wienerschnitzel med rødbedecreme, spinat og pastinakfritter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk bredbladet persille
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 kalveschnitzler ca. 900 g.
  • 2 spsk olivenolie
    rødbedecreme:
    • 400 g skrællet rødbeder skåret i mindre stykker
    • 40 g friske gedeoste eller fetaost med lav fedt %
    • salt og friskkværnet peber
    • 100 g skyllede babyspinatblade
      pastinakfritter:
      • 800 g skrællede pastinakker skåret i lange stave
      • 2 spsk olivenolie
      • 2 spsk friskpresset citronsaft

      Sådan gør du

      • 1.
        Blend rødbeder sammen med gedeost i en foodprocessor og smag til med salt og peber.

      • 2.
        Fordel pastinakstave i en bradepande og vend dem med olie, citronsaft samt salt og peber.

      • 3.
        Steg fritterne i ovnen ved 200° (varmluft) i ca. 30 minutter eller til de er gyldne og sprøde.

      • 4.
        Vend et par gange undervejs.

      • 5.
        Bank kødet fladt mellem to stykker madfilm.

      • 6.
        Bland hvedemel med hakket persille samt salt og peber.

      • 7.
        Vend wienerschnitzlerne med melblandingen og steg dem i olie på en pande, ca. 2 minutter på hver side.

      • 8.
        Server med fritter, rødbedecreme og frisk spinat.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      8182 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      400 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 2.1 g
      Protein: 32.7 %7.7 g
      Kulhydrat: 32.6 %7.7 g
      Fedt: 34.7 %3.8 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;