4 personer
Wienerschnitzel
4 kalveschnitzler
3 dl pankorasp
1 dl fintrevet pecorino-ost
2 dl hvedemel
3 æg
150 g smør
1 dl rapsolie
Flagesalt
Kartoffelsalat
400 g kartofler
1 bdt grønne asparges
100 g grønne bønner
80 g sugarsnaps
2 håndfulde feldsalat
50 ml rapsolie
½ usprøjtet citron
Salt
Peber
Knuste ærter
400 g fine frosne ærter
2 spsk olivenolie
½ usprøjtet citron
Salt
Peber
Tilbehør:
Friskrevet peberrod
Citronbåde
Start med kartoffelsalaten: Skræl og skær kartoflerne i mundrette stykker. Kog dem møre i letsaltet vand. Skær aspargeserne i mindre stykker og lad dem blanchere i letsaltet vand i 30 sekunder sammen med nippede bønner og sugarsnaps. Lad grøntsagerne køle af, og bland det hele sammen med kartoflerne. Vend feldsalat, rapsolie og citronsaft i salaten, og smag til med salt og peber.
Stil kartoffelsalaten på køl, og tilbered schnitzlerne: Bland pankorasp og revet pecorino-ost. Vend kalveschnitzlerne i mel, derefter i letpisket æg og til sidst i pankoblandningen. Steg dem gyldne og sprøde i smør og rapsolie ved medium varme på begge sider. Drys med flagesalt.
Lad ærterne blanchere i letsaltet vand i 1 minut. Hæld vandet fra ærterne og knus dem let med en stavblender. Vend dem sammen med olivenolie og citronsaft. Smag til med salt og peber.
Servér wienerschnitzler med kartoffelsalat og knuste ærter. Top med friskrevet peberrod og citronbåde.
Tip: brug evt. kogte kartofler fra dagen før.
Energi pr. person: 4770 kJ/1140 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 46 g
Fedt: 80 g
Kulhydrat: 55 g