Wienerschnitzel med grøn kartoffelsalat og knuste ærter

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Wienerschnitzel med grøn kartoffelsalat og knuste ærter
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Wienerschnitzel

4 kalveschnitzler

3 dl pankorasp

1 dl fintrevet pecorino-ost

2 dl hvedemel

3 æg

150 g smør

1 dl rapsolie

Flagesalt

 

Kartoffelsalat

400 g kartofler

1 bdt grønne asparges

100 g grønne bønner

80 g sugarsnaps

2 håndfulde feldsalat

50 ml rapsolie

½ usprøjtet citron

Salt

Peber

 

Knuste ærter

400 g fine frosne ærter

2 spsk olivenolie

½ usprøjtet citron

Salt

Peber

 

Tilbehør:

Friskrevet peberrod

Citronbåde

Sådan gør du

Start med kartoffelsalaten: Skræl og skær kartoflerne i mundrette stykker. Kog dem møre i letsaltet vand. Skær aspargeserne i mindre stykker og lad dem blanchere i letsaltet vand i 30 sekunder sammen med nippede bønner og sugarsnaps. Lad grøntsagerne køle af, og bland det hele sammen med kartoflerne. Vend feldsalat, rapsolie og citronsaft i salaten, og smag til med salt og peber.

Stil kartoffelsalaten på køl, og tilbered schnitzlerne: Bland pankorasp og revet pecorino-ost. Vend kalveschnitzlerne i mel, derefter i letpisket æg og til sidst i pankoblandningen. Steg dem gyldne og sprøde i smør og rapsolie ved medium varme på begge sider. Drys med flagesalt.

Lad ærterne blanchere i letsaltet vand i 1 minut. Hæld vandet fra ærterne og knus dem let med en stavblender. Vend dem sammen med olivenolie og citronsaft. Smag til med salt og peber.

Servér wienerschnitzler med kartoffelsalat og knuste ærter. Top med friskrevet peberrod og citronbåde.

Tip: brug evt. kogte kartofler fra dagen før.

 

Energi pr. person: 4770 kJ/1140 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 46 g
Fedt: 80 g

Kulhydrat: 55 g