HjemOpskrifterWienerschnitzel med grøn kartoffelsalat og knuste ærter

Wienerschnitzel med grøn kartoffelsalat og knuste ærter

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 kalveschnitzler
  • 3 dl pankorasp
  • 1 dl fintrevet pecorino ost
  • 2 dl hvedemel
  • 3 æg
  • 150 g smør
  • 1½ dl rapsolie
  • 1 dl flagesalt
Kartoffelsalat
  • 400 g kartofler
  • 100 g grønne asparges
  • 80 g sukkerærter
  • 2 dl feldsalat
  • 1½ dl rapsolie
  • 1½ citron (usprøjtet)
  • salt og sort peber
Knuste ærter
  • 400 g frosne ærter
  • 2 spsk olivenolie
  • 1½ citron (usprøjtet)
  • salt og sort peber
Tilbehør
  • friskrevet peberrod
  • citroner i både

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Start med kartoffelsalaten: Skræl og skær kartoflerne i mundrette stykker.

  • 2.
    Kog dem møre i letsaltet vand.

  • 3.
    Skær aspargeserne i mindre stykker og lad dem blanchere i letsaltet vand i 30 sekunder sammen med nippede bønner og sugarsnaps.

  • 4.
    Lad grøntsagerne køle af, og bland det hele sammen med kartoflerne.

  • 5.
    Vend feldsalat, rapsolie og citronsaft i salaten, og smag til med salt og peber.

  • 6.
    Stil kartoffelsalaten på køl, og tilbered schnitzlerne: Bland pankorasp og revet pecorino-ost.

  • 7.
    Vend kalveschnitzlerne i mel, derefter i letpisket æg og til sidst i pankoblandningen.

  • 8.
    Steg dem gyldne og sprøde i smør og rapsolie ved medium varme på begge sider.

  • 9.
    Drys med flagesalt.

  • 10.
    Lad ærterne blanchere i letsaltet vand i 1 minut.

  • 11.
    Hæld vandet fra ærterne og knus dem let med en stavblender.

  • 12.
    Vend dem sammen med olivenolie og citronsaft.

  • 13.
    Smag til med salt og peber.

  • 14.
    Servér wienerschnitzler med kartoffelsalat og knuste ærter.

  • 15.
    Top med friskrevet peberrod og citronbåde.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19782 kj / 4728 kcal
Næringsindhold pr. 100g
757 kj / 181 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 17.7 %7.9 g
Kulhydrat: 21.3 %9.5 g
Fedt: 61 %12.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;