Wienerschnitzel med brasede kartofler

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Wienerschnitzel med brasede kartofler
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kg kogte kolde kartofler

125 g smør

Salt og sort peber

1 spsk. frisk timian

4 wienerschnitzler af kalv

150 g hvedemel

2 æg

150 g rasp

4 spsk. vindruekerneolie

4 skiver citron

1 dåse benfri sild

50 g høvlet peberrod

60 g kapers

500 g ærter

Sådan gør du

Skær kartoflerne i skiver og steg dem ved middel varme i en stor pande med 50 g smør. Krydr med salt og peber, og drys timian over. Steg i ca. 15 min., til nogle af kartoflerne bliver gyldne. Hold kartoflerne lune, mens du laver wienerschnitzlerne. Krydr kødet med salt og peber, og vend det først i mel, så sammenpisket æg og til sidst rasp. Smelt resten af smørret i en stor pande sammen med olien. Der skal være rigeligt med fedtstof for at få den sprødeste panering. Steg schnitzlerne ved middel varme i 5-6 min. pr. side. Server toppet med en ”dreng” af en skive citron med benfri sild, kapers og peberrod. Lun ærterne i en gryde med lidt vand i bunden i 5-6 min.

 

Energi pr. person: 3880KJ/927Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,4 g.
Kulhydrat: 12,4 g.
Fedt: 6,3 g.