HjemOpskrifterWienerschnitzel med brasede kartofler

Wienerschnitzel med brasede kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg kogte kartoffel
  • 125 g smør
  • salt & sort peber
  • 1 spsk frisk timian
  • 4 kalveschnitzler
  • 150 g hvedemel
  • 2 æg
  • 150 g rasp
  • 4 spsk vindruekerneolie
  • 4 skiver citroner (usprøjtede)
  • 65 g benfri sild
  • 50 g høvlet peberrod
  • 60 g kapers
  • 500 g ærter

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær kartoflerne i skiver og steg dem ved middel varme i en stor pande med 50 g smør.

  • 2.
    Krydr med salt og peber, og drys timian over.

  • 3.
    Steg i ca. 15 min., til nogle af kartoflerne bliver gyldne.

  • 4.
    Hold kartoflerne lune, mens du laver wienerschnitzlerne.

  • 5.
    Krydr kødet med salt og peber, og vend det først i mel, så sammenpisket æg og til sidst rasp.

  • 6.
    Smelt resten af smørret i en stor pande sammen med olien.

  • 7.
    Der skal være rigeligt med fedtstof for at få den sprødeste panering.

  • 8.
    Steg schnitzlerne ved middel varme i 5-6 min. pr. side.

  • 9.
    Server toppet med en ”dreng” af en skive citron med benfri sild, kapers og peberrod.

  • 10.
    Lun ærterne i en gryde med lidt vand i bunden i 5-6 min.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
18804 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
650 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.6 g
Protein: 20.6 %7.9 g
Kulhydrat: 38.4 %14.7 g
Fedt: 41 %7.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;