HjemOpskrifterWaldorfsalat med æbler, røde druer, bladselleri, persille og honningkandiserede valnødder

Waldorfsalat med æbler, røde druer, bladselleri, persille og honningkandiserede valnødder

Måltidstype:
Salater
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 300 g vindruer
  • 2 æbler
  • 3 bladselleri
  • 100 g valnødder
  • 3 spsk honning
  • 0.5 tsk flagesalt
  • 1 dl græsk inspireret yoghurt
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 0.5 citron
  • 1 spsk dijonsennep
  • 0.5 tsk friskkværnet peber

Sådan gør du

  • 1.
    Start med at skære æblerne i skiver, og skær røde druer over på midten.

  • 2.
    Skræl bladselleri på langs med en tyndskræller, og kom dem i isvand, så de krøller sig flot.

  • 3.
    Fortsæt med honningkandiserede valnødder: Bland valnødder med honning og flagesalt, og kom det på en bageplade med bagepapir.

  • 4.
    Tilbered i ovnen i ca. 10 minutter ved 170 °C, indtil de er karamelliserede og sprøde.

  • 5.
    Lad efterfølgende nødderne køle af.

  • 6.
    Bland nu græsk yoghurt, creme fraiche, citron og dijonsennep, og smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 7.
    Servér waldorfsalaten på et stort fad, og drys frisk bladpersille, friskkværnet sort peber og honningkandiserede valnødder ud over æbler, druer og bladselleri.

  • 8.
    Servér dressingen ved siden af salaten.

  • 9.
    Velbekomme!.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7477 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
202 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 10.5 %1.2 g
Kulhydrat: 42.6 %5.1 g
Fedt: 46.9 %2.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;