HjemOpskrifterWaldorfsalat med æbler, røde druer, bladselleri, persille og honningkandiserede valnødder
Waldorfsalat med æbler, røde druer, bladselleri, persille og honningkandiserede valnødder
Måltidstype:
Salater
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
300 g vindruer
2 æbler
3 bladselleri
100 g valnødder
3 spsk honning
0.5 tsk flagesalt
1 dl græsk inspireret yoghurt
1 dl creme fraiche 18%
0.5 citron
1 spsk dijonsennep
0.5 tsk friskkværnet peber
Sådan gør du
1.
Start med at skære æblerne i skiver, og skær røde druer over på midten.
2.
Skræl bladselleri på langs med en tyndskræller, og kom dem i isvand, så de krøller sig flot.
3.
Fortsæt med honningkandiserede valnødder: Bland valnødder med honning og flagesalt, og kom det på en bageplade med bagepapir.
4.
Tilbered i ovnen i ca. 10 minutter ved 170 °C, indtil de er karamelliserede og sprøde.
5.
Lad efterfølgende nødderne køle af.
6.
Bland nu græsk yoghurt, creme fraiche, citron og dijonsennep, og smag til med salt og friskkværnet sort peber.
7.
Servér waldorfsalaten på et stort fad, og drys frisk bladpersille, friskkværnet sort peber og honningkandiserede valnødder ud over æbler, druer og bladselleri.