Waldorfsalat med æbler, røde druer, bladselleri, persille og honningkandiserede valnødder

fork and spoon
Salater
clock
0-30 min
Waldorfsalat med æbler, røde druer, bladselleri, persille og honningkandiserede valnødder
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 æbler

300 g røde druer

3 bladselleri

1 dl bladpersille

100 g valnødder

3 spsk honning

0,5 tsk flagesalt

1 dl græsk yoghurt

1 dl creme fraiche

0,5 citron

1 spsk dijonsennep

0,5 tsk friskkværnet sort peber
 

Sådan gør du

Start med at skære æblerne i skiver, og skær røde druer over på midten. Skræl bladselleri på langs med en tyndskræller, og kom dem i isvand, så de krøller sig flot. 

Fortsæt med honningkandiserede valnødder: Bland valnødder med honning og flagesalt, og kom det på en bageplade med bagepapir. Tilbered i ovnen i ca. 10 minutter ved 170 °C, indtil de er karamelliserede og sprøde. Lad efterfølgende nødderne køle af. 

Bland nu græsk yoghurt, creme fraiche, citron og dijonsennep, og smag til med salt og friskkværnet sort peber. 

Servér waldorfsalaten på et stort fad, og drys frisk bladpersille, friskkværnet sort peber og honningkandiserede valnødder ud over æbler, druer og bladselleri. Servér dressingen ved siden af salaten. Velbekomme!

 

Energi pr. person: 1652 kJ/393 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,9 g
Kulhydrat: 13 g
Fedt: 9,4 g