Vinterkødboller med kanel og urter

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Kødboller:

500 g hakket oksekød

1 tsk. salt

½ tsk. kanel

1 spsk. fint hakket rosmarin

Salt og kværnet sort peber

1 dl mælk

4 spsk. rasp

2 spsk. olie til stegning

Sauce:

1 spsk. olivenolie

1 hakket løg

2 laurbærblade

1 tsk. fennikel frø, stødt

2 selleristænger skåret i tynde skiver

2 gulerødder skåret i tern

2 fed hakkede hvidløg

1 dl rødvin

1 ds. hakkede tomater

2 dl oksebouillon

Salt og kværnet sort peber

 

Servers med italiensk brød, fx foccacia

 

Pynt: Hakket bladselleri blade

 

Sådan gør du

Rør oksekødet med salt. Kom kanel, rosmarin og peber i. Tilsæt mælk lidt efter lidt. Rør rasp i og lad farsen hvile tildækket i ca. 15 min.

Varm olie på en stor pande. Svits løg, laurbærblade, stødt fennikel frø, selleri, gulerødder og hvidløg i ca. 5 min., ved jævn varme. Tilsæt rødvin og lad den koge næsten væk. Hæld hakkede tomater og oksebouillon i gryden og lad saucen simre under låg i 20 min.

Smag til med salt og kværnet peber.

 

Form med en ske ca. 20 små kødboller og steg dem brune på en pande med olie i ca. 3-4 min. Tilsæt kødbollerne til saucen og lad dem simre med i gryden i ca. 10 min. uden låg.

 

Server med drys af fint hakket bladselleri blade og brød.

 

Energi pr. person: 2112 Kj/502 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,1 g.
Kulhydrat: 9,0 g.
Fedt: 4,0 g.