4 personer
Kødboller:
500 g hakket oksekød
1 tsk. salt
½ tsk. kanel
1 spsk. fint hakket rosmarin
Salt og kværnet sort peber
1 dl mælk
4 spsk. rasp
2 spsk. olie til stegning
Sauce:
1 spsk. olivenolie
1 hakket løg
2 laurbærblade
1 tsk. fennikel frø, stødt
2 selleristænger skåret i tynde skiver
2 gulerødder skåret i tern
2 fed hakkede hvidløg
1 dl rødvin
1 ds. hakkede tomater
2 dl oksebouillon
Salt og kværnet sort peber
Servers med italiensk brød, fx foccacia
Pynt: Hakket bladselleri blade
Rør oksekødet med salt. Kom kanel, rosmarin og peber i. Tilsæt mælk lidt efter lidt. Rør rasp i og lad farsen hvile tildækket i ca. 15 min.
Varm olie på en stor pande. Svits løg, laurbærblade, stødt fennikel frø, selleri, gulerødder og hvidløg i ca. 5 min., ved jævn varme. Tilsæt rødvin og lad den koge næsten væk. Hæld hakkede tomater og oksebouillon i gryden og lad saucen simre under låg i 20 min.
Smag til med salt og kværnet peber.
Form med en ske ca. 20 små kødboller og steg dem brune på en pande med olie i ca. 3-4 min. Tilsæt kødbollerne til saucen og lad dem simre med i gryden i ca. 10 min. uden låg.
Server med drys af fint hakket bladselleri blade og brød.
Energi pr. person: 2112 Kj/502 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,1 g.
Kulhydrat: 9,0 g.
Fedt: 4,0 g.