HjemOpskrifterVinterkødboller med kanel og urter

Vinterkødboller med kanel og urter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
kødboller:
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk stødt kanel
  • 1 spsk finthakket frisk rosmarin
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl mælk
  • 4 spsk rasp
  • 2 spsk olie til stegning
sauce:
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 hakket zittauerløg
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1800 g bladselleri
  • 2 gulerødder i tern
  • 2 hakkede fed hvidløg
  • 1 dl rødvin
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl oksebouillon
  • salt og friskkværnet peber
tilbehør og pynt:
  • italiensk brød
  • 1800 g bladselleri

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør oksekødet med salt.

  • 2.
    Kom kanel, rosmarin og peber i.

  • 3.
    Tilsæt mælk lidt efter lidt.

  • 4.
    Rør rasp i og lad farsen hvile tildækket i ca. 15 min.

  • 5.
    Varm olie på en stor pande.

  • 6.
    Svits løg, laurbærblade, stødt fennikel frø, selleri, gulerødder og hvidløg i ca. 5 min., ved jævn varme.

  • 7.
    Tilsæt rødvin og lad den koge næsten væk.

  • 8.
    Hæld hakkede tomater og oksebouillon i gryden og lad saucen simre under låg i 20 min.

  • 9.
    Smag til med salt og kværnet peber.

  • 10.
    Form med en ske ca. 20 små kødboller og steg dem brune på en pande med olie i ca. 3-4 min.

  • 11.
    Tilsæt kødbollerne til saucen og lad dem simre med i gryden i ca. 10 min. uden låg.

  • 12.
    Server med drys af fint hakket bladselleri blade og brød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8222 kj / 1965 kcal
Næringsindhold pr. 100g
240 kj / 57 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 26.2 %3.7 g
Kulhydrat: 26.5 %3.7 g
Fedt: 43.8 %2.8 g
Alkohol: 3.5 %0.3 g
;