Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Mejeri
Økologi
Baby
Højtider og opskrifter
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
julebag
Grill opskrifter
Ferieaktiviteter
Fødselsdags-opskrifter
Julekager og konfekt
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Vinterkødboller med kanel og urter
Vinterkødboller med kanel og urter
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
kødboller:
500 g hakket oksekød
1 tsk salt
½ tsk stødt kanel
1 spsk finthakket frisk rosmarin
salt og friskkværnet peber
1 dl mælk
4 spsk rasp
2 spsk olie til stegning
sauce:
1 spsk olivenolie
1 hakket zittauerløg
2 laurbærblade
1 tsk fennikelfrø
1800 g bladselleri
2 gulerødder i tern
2 hakkede fed hvidløg
1 dl rødvin
1 dåse hakkede tomater
2 dl oksebouillon
salt og friskkværnet peber
tilbehør og pynt:
italiensk brød
1800 g bladselleri
SÅDAN GØR DU
1.
Rør oksekødet med salt.
2.
Kom kanel, rosmarin og peber i.
3.
Tilsæt mælk lidt efter lidt.
4.
Rør rasp i og lad farsen hvile tildækket i ca. 15 min.
5.
Varm olie på en stor pande.
6.
Svits løg, laurbærblade, stødt fennikel frø, selleri, gulerødder og hvidløg i ca. 5 min., ved jævn varme.
7.
Tilsæt rødvin og lad den koge næsten væk.
8.
Hæld hakkede tomater og oksebouillon i gryden og lad saucen simre under låg i 20 min.
9.
Smag til med salt og kværnet peber.
10.
Form med en ske ca. 20 små kødboller og steg dem brune på en pande med olie i ca. 3-4 min.
11.
Tilsæt kødbollerne til saucen og lad dem simre med i gryden i ca. 10 min. uden låg.
12.
Server med drys af fint hakket bladselleri blade og brød.
Okse
Hovedret
Vinter
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8222 kj / 1965 kcal
Næringsindhold pr. 100g
240 kj / 57 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.2 g
Protein:
26.2 %
3.7 g
Kulhydrat:
26.5 %
3.7 g
Fedt:
43.8 %
2.8 g
Alkohol:
3.5 %
0.3 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;