Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Grillbuffet
Mad til Pinsefrokost
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Frilandsgris
Glade Groensager
Pure Dansk
Oles Gaard
Them Andelsmejeri
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Hjem
Opskrifter
Vinterkødboller med kanel og urter
Vinterkødboller med kanel og urter
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
kødboller:
500 g hakket oksekød
1 tsk salt
0.5 tsk stødt kanel
1 spsk finthakket frisk rosmarin
salt og friskkværnet peber
1 dl mælk
4 spsk rasp
2 spsk olie til stegning
sauce:
1 spsk olivenolie
1 hakket løg
2 laurbærblade
1 tsk fennikelfrø
2 bladselleri i tynde skiver
2 gulerødder i tern
2 hakkede fed hvidløg
1 dl rødvin
1 dåse hakket tomat
2 dl oksebouillon
salt og friskkværnet peber
tilbehør og pynt:
italiensk brød
hakket bladselleri
Sådan gør du
1.
Rør oksekødet med salt.
2.
Kom kanel, rosmarin og peber i.
3.
Tilsæt mælk lidt efter lidt.
4.
Rør rasp i og lad farsen hvile tildækket i ca. 15 min.
5.
Varm olie på en stor pande.
6.
Svits løg, laurbærblade, stødt fennikel frø, selleri, gulerødder og hvidløg i ca. 5 min., ved jævn varme.
7.
Tilsæt rødvin og lad den koge næsten væk.
8.
Hæld hakkede tomater og oksebouillon i gryden og lad saucen simre under låg i 20 min.
9.
Smag til med salt og kværnet peber.
10.
Form med en ske ca. 20 små kødboller og steg dem brune på en pande med olie i ca. 3-4 min.
11.
Tilsæt kødbollerne til saucen og lad dem simre med i gryden i ca. 10 min. uden låg.
12.
Server med drys af fint hakket bladselleri blade og brød.
Okse
Hovedret
Vinter
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7886 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
230 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.3 g
Protein:
27.7 %
3.8 g
Kulhydrat:
18.9 %
2.6 g
Fedt:
49.3 %
3.1 g
Alkohol:
4.1 %
0.3 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;