HjemOpskrifterVintergryde med gulerødder, pastinak, kikærter og rosmarin

Vintergryde med gulerødder, pastinak, kikærter og rosmarin

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 2 tsk paprika
  • 4 kyllingeoverlår
  • 2 små løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lille rød chilipeber
  • 3 stængler frisk rosmarin
  • 3 frisk timian
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 1 tsk grøntsagsbouillon
  • 2 laurbærblade
  • 350 g gulerødder
  • 350 g pastinakker
  • 1 dåse kogte, skyllede kogt kikært
  • salt og friskkværnet peber
    tilbehør:
    • kogte ris

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Varm en stor støbejernsgryde op med smør, til det bruser.

    • 2.
      Tilsæt paprika.

    • 3.
      Brun kyllingeoverlår på begge sider.

    • 4.
      Læg kyllingen op på en tallerken.

    • 5.
      Skær løg i både og hvidløg i skiver og kom begge dele i gryden sammen med rød chili og krydderurter. Vend det lidt rundt.

    • 6.
      Tilsæt kyllingeoverlår igen.

    • 7.
      Kom flåede tomater, grønsagsbouillon og laurbærblade ved.

    • 8.
      Lad retten simre under låg i 25 minutter.

    • 9.
      Skær imens gulerødder i tykke skiver og pastinak i mundrette stykker.

    • 10.
      Når de 25 minutter er gået, tilsættes både gulerødder og pastinak.

    • 11.
      Lad retten koge i 15 minutter uden låg, og tilsæt de kogte, skyllede kikærter. Smag til med salt og peber.

    • 12.
      Tip: Brug en smule fløde til at runde gryderetten af med.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    9759 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    336 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.8 g
    Protein: 34 %6.7 g
    Kulhydrat: 26.5 %5.2 g
    Fedt: 39.5 %3.6 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;