Jul i MENY
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Vintergryde med gulerødder, pastinak, kikærter og rosmarin

Bedømmelse (1)
30-60 min
4 personer

Ingredienser

25 g smør

2 tsk paprika

4 stk kyllingeoverlår inkl. rygben

2 små løg

3 fed hvidløg

1 lille rød chili

3 stængler rosmarin

3 stængler timian

2 ds flåede tomater

1 tsk grønsagsbouillon

2 laurbærblade

350 g gulerødder

350 g pastinak

1 ds kogte, skyllede kikærter

Salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør:

Kogte fuldkornsris

Om råvarerne

Varm en stor støbejernsgryde op med smør, til det bruser. Tilsæt paprika. Brun kyllingeoverlår på begge sider. Læg kyllingen op på en tallerken. Skær løg i både og hvidløg i skiver og kom begge dele i gryden sammen med rød chili og krydderurter. Vend det lidt rundt. Tilsæt kyllingeoverlår igen. Kom flåede tomater, grønsagsbouillon og laurbærblade ved. Lad retten simre under låg i 25 minutter. Skær imens gulerødder i tykke skiver og pastinak i mundrette stykker. Når de 25 minutter er gået, tilsættes både gulerødder og pastinak. Lad retten koge i 15 minutter uden låg, og tilsæt de kogte, skyllede kikærter. Smag til med salt og peber.

Tip: Brug en smule fløde til at runde gryderetten af med.

 

Energi pr. person: 3215 kJ / 765 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,5 g
Fedt: 6,5 g
Kulhydrat: 4,5 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Vintergryde

Varm en stor støbejernsgryde op med smør, til det bruser. Tilsæt paprika. Brun kyllingeoverlår på begge sider. Læg kyllingen op på en tallerken. Skær løg i både og hvidløg i skiver og kom begge dele i gryden sammen med rød chili og krydderurter. Vend det lidt rundt. Tilsæt kyllingeoverlår igen. Kom flåede tomater, grønsagsbouillon og laurbærblade ved. Lad retten simre under låg i 25 minutter. Skær imens gulerødder i tykke skiver og pastinak i mundrette stykker. Når de 25 minutter er gået, tilsættes både gulerødder og pastinak. Lad retten koge i 15 minutter uden låg, og tilsæt de kogte, skyllede kikærter. Smag til med salt og peber.

Tip: Brug en smule fløde til at runde gryderetten af med.

 

Energi pr. person: 3215 kJ / 765 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,5 g
Fedt: 6,5 g
Kulhydrat: 4,5 g