Vintergryde med gulerødder, pastinak, kikærter og rosmarin

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Vintergryde
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

25 g smør

2 tsk paprika

4 stk kyllingeoverlår inkl. rygben

2 små løg

3 fed hvidløg

1 lille rød chili

3 stængler rosmarin

3 stængler timian

2 ds flåede tomater

1 tsk grønsagsbouillon

2 laurbærblade

350 g gulerødder

350 g pastinak

1 ds kogte, skyllede kikærter

Salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør:

Kogte fuldkornsris

Sådan gør du

Varm en stor støbejernsgryde op med smør, til det bruser. Tilsæt paprika. Brun kyllingeoverlår på begge sider. Læg kyllingen op på en tallerken. Skær løg i både og hvidløg i skiver og kom begge dele i gryden sammen med rød chili og krydderurter. Vend det lidt rundt. Tilsæt kyllingeoverlår igen. Kom flåede tomater, grønsagsbouillon og laurbærblade ved. Lad retten simre under låg i 25 minutter. Skær imens gulerødder i tykke skiver og pastinak i mundrette stykker. Når de 25 minutter er gået, tilsættes både gulerødder og pastinak. Lad retten koge i 15 minutter uden låg, og tilsæt de kogte, skyllede kikærter. Smag til med salt og peber.

Tip: Brug en smule fløde til at runde gryderetten af med.

 

Energi pr. person: 3215 kJ / 765 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,5 g
Fedt: 6,5 g
Kulhydrat: 4,5 g