Victoriakage med hindbærsyltetøj

30-60 min
8 personer

Ingredienser

200 g sukker

200 g blødt smør + ekstra til formene

4 medium æg

200 g hvedemel

2 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

 

Fyld:

1½ dl piskefløde

175 g hindbærsyltetøj

 

Pynt:

1 spsk. Flormelis

Pisk sukker og smør sammen til det bliver lyst. Rør æggene i èt ad gangen. Kom hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i og rør dejen godt sammen, så der ingen melklumper er. Smør to springforme på ca. 20 cm og fordel dejen ligeligt i dem. Bag kagerne ved 190°C i 15-20 min og lad dem køle af. Pisk fløden til skum. Læg den ene kage med toppen nedad på et kagefad. Kom flødeskummet på og derefter syltetøj. Læg den anden kage på, med toppen op ad. Drys med flormelis gennem en sigte.

 

Energi pr. person: 2172KJ/519Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,7 g.
Kulhydrat: 36,4 g.
Fedt: 21,1 g.

Victoriakage med hindbærsyltetøj

Pisk sukker og smør sammen til det bliver lyst. Rør æggene i èt ad gangen. Kom hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i og rør dejen godt sammen, så der ingen melklumper er. Smør to springforme på ca. 20 cm og fordel dejen ligeligt i dem. Bag kagerne ved 190°C i 15-20 min og lad dem køle af. Pisk fløden til skum. Læg den ene kage med toppen nedad på et kagefad. Kom flødeskummet på og derefter syltetøj. Læg den anden kage på, med toppen op ad. Drys med flormelis gennem en sigte.

 

Energi pr. person: 2172KJ/519Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,7 g.
Kulhydrat: 36,4 g.
Fedt: 21,1 g.