4 personer
500 g blandede svampe, f.eks. portobello og champignon
1 løg
2 stængler bladselleri
1 gulerod
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
200 g grønne linser, f.eks. Puy-linser
3 spsk. balsamicoeddike
1 laurbærblad
1 dåse hakkede tomater
4 dl vand
1 spsk. hakket oregano
Salt og sort peber
Tilbehør:
400 g spaghetti og parmesanost
Rens svampene, og hak dem groft. Skær løg, bladselleri og gulerod i små tern, og hak hvidløget. Varm olien i en sauterpande, og svits svampene. Kom løg, bladselleri og gulerod i, og steg i 5 min. Tilsæt hvidløg, og steg et par minutter. Skyl linserne i koldt vand, og kom dem i panden med balsamicoeddike, laurbærblade, hakkede tomater, vand og oregano. Krydr med salt og peber, og lad retten simre under låg i 40 min. Rør i det af og til, og tilsæt mere væde, hvis det koger ind. Smag til, og server med spaghetti og parmesanost.
Energi pr. person: 3081KJ/736Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,9 g.
Kulhydrat: 20,8 g.
Fedt: 2,5 g.