Vegetarbolognese med svampe og linser

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Vegetarbolognese med svampe og linser
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g blandede svampe, f.eks. portobello og champignon 

1 løg 

2 stængler bladselleri 

1 gulerod 

1 fed hvidløg 

2 spsk. olivenolie

200 g grønne linser, f.eks. Puy-linser

3 spsk. balsamicoeddike 

1 laurbærblad

1 dåse hakkede tomater 

4 dl vand

1 spsk. hakket oregano 

Salt og sort peber

 

Tilbehør: 

400 g spaghetti og parmesanost
 

Sådan gør du

Rens svampene, og hak dem groft. Skær løg, bladselleri og gulerod i små tern, og hak hvidløget. Varm olien i en sauterpande, og svits svampene. Kom løg, bladselleri og gulerod i, og steg i 5 min. Tilsæt hvidløg, og steg et par minutter. Skyl linserne i koldt vand, og kom dem i panden med balsamicoeddike, laurbærblade, hakkede tomater, vand og oregano. Krydr med salt og peber, og lad retten simre under låg i 40 min. Rør i det af og til, og tilsæt mere væde, hvis det koger ind. Smag til, og server med spaghetti og parmesanost. 

 

Energi pr. person: 3081KJ/736Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 5,9 g.
Kulhydrat: 20,8 g.
Fedt: 2,5 g.