HjemOpskrifterVegetarbolognese med svampe og linser

Vegetarbolognese med svampe og linser

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 løg
  • 500 g svampe f.eks. portobello og champignon
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 gulerod
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 g grønne linser, fx fra Puy
  • 3 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 laurbærblad
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 4 dl vand
  • 1 spsk hakket friske oreganoblade
  • salt og sort peber
Tilbehør
  • 400 g tørret spaghetti
  • parmesanost

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rens svampene, og hak dem groft.

  • 2.
    Skær løg, bladselleri og gulerod i små tern, og hak hvidløget.

  • 3.
    Varm olien i en sauterpande, og svits svampene.

  • 4.
    Kom løg, bladselleri og gulerod i, og steg i 5 min.

  • 5.
    Tilsæt hvidløg, og steg et par minutter.

  • 6.
    Skyl linserne i koldt vand, og kom dem i panden med balsamicoeddike, laurbærblade, hakkede tomater, vand og oregano.

  • 7.
    Krydr med salt og peber, og lad retten simre under låg i 40 min.

  • 8.
    Rør i det af og til, og tilsæt mere væde, hvis det koger ind.

  • 9.
    Smag til, og server med spaghetti og parmesanost.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11115 kj / 2656 kcal
Næringsindhold pr. 100g
504 kj / 121 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 18.9 %5.6 g
Kulhydrat: 66.6 %19.8 g
Fedt: 14.5 %2.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;