Vegetar wellington med butternut squash og svampe

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Vegetar wellington med butternut squash og svampe
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

100 g grønne eller sorte linser

1 butternut squash

3 spsk olivenolie

400 g løg

1 dl rødvin

300 g portobello svampe

2 spsk hakket frisk timian

2 spsk dijonsennep

Salt og sort peber
1 rulle fersk butterdej (rektangel)

1 æg 

Sådan gør du

Kog linserne i vand i 20 min. Sigt vandet fra, og lad linserne køle af. Skræl squashen, og fjern kernerne. Skær den i 8 stykker på langs. Gnid squashen med 1 spsk olivenolie, og krydr med salt og peber. Læg dem i en bradepande med bagepapir, og bag dem møre i 20 min. ved 180°C. Lad dem køle af. Skær løg i tynde strimler, og steg dem i 1 spsk olivenolie ved lav varme til de bruner og falder sammen – ca. 20 min. Tilsæt vinen, og lad det koge helt ind. Lad løgene køle af. Hak svampene fint, og steg dem ved høj varme i en pande med 1 spsk olie. Krydr med salt og peber, og bland med de kogte linser og timian. Lad også svampene køle helt af. Rul butterdejen ud på en bageplade. På den nederste halvdel fordeles løgene. Lad en kant på 2 cm være fri ud til kanten. Læg de bagte squashstykker på den lange side over løgene, og kom til sidst svampeblandingen på. Pres det hele lidt sammen så det ligger tæt. Smør senneppen på den anden halvdel af dejen, men hold stadig 2 cm kant fri. Pensl kanten hele vejen rundt med æg, og fold så dejen indover fyldet. 

Pres dejen sammen tæt ind til fyldet. Brug en gaffel til at presse rundt langs de 3 samlede kanter. Rids et mønster på oversiden med en skarp kniv, men pas på du ikke ridser igennem dejen. Pensl det hele med resten af ægget, og bag den i ovnen i 30-35 min. ved 200°C. 

 

Energi pr. person: 2507KJ/599Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 3,2 g.

Kulhydrat: 14,5 g.

Fedt: 4,7 g.