Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Tyroler-buffet
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Vegetar wellington med butternut squash og svampe
Vegetar wellington med butternut squash og svampe
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
100 g sort eller tørrede grønne linser
1 butternut squash
3 spsk olivenolie
400 g løg
1 dl rødvin
300 g portobello svampe
2 spsk hakket frisk timian
2 spsk dijonsennep
salt og sort peber
1 pakke butterdej
1 æg
Sådan gør du
1.
Kog linserne i vand i 20 min.
2.
Sigt vandet fra, og lad linserne køle af.
3.
Skræl squashen, og fjern kernerne.
4.
Skær den i 8 stykker på langs.
5.
Gnid squashen med 1 spsk olivenolie, og krydr med salt og peber.
6.
Læg dem i en bradepande med bagepapir, og bag dem møre i 20 min. ved 180°C.
7.
Lad dem køle af.
8.
Skær løg i tynde strimler, og steg dem i 1 spsk olivenolie ved lav varme til de bruner og falder sammen – ca. 20 min.
9.
Tilsæt vinen, og lad det koge helt ind.
10.
Lad løgene køle af.
11.
Hak svampene fint, og steg dem ved høj varme i en pande med 1 spsk olie.
12.
Krydr med salt og peber, og bland med de kogte linser og timian.
13.
Lad også svampene køle helt af.
14.
Rul butterdejen ud på en bageplade.
15.
På den nederste halvdel fordeles løgene.
16.
Lad en kant på 2 cm være fri ud til kanten.
17.
Læg de bagte squashstykker på den lange side over løgene, og kom til sidst svampeblandingen på.
18.
Pres det hele lidt sammen så det ligger tæt.
19.
Smør senneppen på den anden halvdel af dejen, men hold stadig 2 cm kant fri.
20.
Pensl kanten hele vejen rundt med æg, og fold så dejen indover fyldet.
21.
Pres dejen sammen tæt ind til fyldet.
22.
Brug en gaffel til at presse rundt langs de 3 samlede kanter.
23.
Rids et mønster på oversiden med en skarp kniv, men pas på du ikke ridser igennem dejen.
24.
Pensl det hele med resten af ægget, og bag den i ovnen i 30-35 min. ved 200°C.
Grøntsager
Klima Kærlig opskrift
SPISETID opskrift
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12557 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
512 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.0 g
Protein:
10.4 %
3.1 g
Kulhydrat:
38.2 %
11.5 g
Fedt:
48.8 %
6.8 g
Alkohol:
2.6 %
0.4 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;