HjemOpskrifterVegetar wellington med butternut squash og svampe

Vegetar wellington med butternut squash og svampe

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 100 g sort eller tørrede grønne linser
  • 1 butternut squash
  • 3 spsk olivenolie
  • 400 g løg
  • 1 dl rødvin
  • 300 g portobello svampe
  • 2 spsk hakket frisk timian
  • 2 spsk dijonsennep
  • salt og sort peber
  • 1 pakke butterdej
  • 1 æg

Sådan gør du

  • 1.
    Kog linserne i vand i 20 min.

  • 2.
    Sigt vandet fra, og lad linserne køle af.

  • 3.
    Skræl squashen, og fjern kernerne.

  • 4.
    Skær den i 8 stykker på langs.

  • 5.
    Gnid squashen med 1 spsk olivenolie, og krydr med salt og peber.

  • 6.
    Læg dem i en bradepande med bagepapir, og bag dem møre i 20 min. ved 180°C.

  • 7.
    Lad dem køle af.

  • 8.
    Skær løg i tynde strimler, og steg dem i 1 spsk olivenolie ved lav varme til de bruner og falder sammen – ca. 20 min.

  • 9.
    Tilsæt vinen, og lad det koge helt ind.

  • 10.
    Lad løgene køle af.

  • 11.
    Hak svampene fint, og steg dem ved høj varme i en pande med 1 spsk olie.

  • 12.
    Krydr med salt og peber, og bland med de kogte linser og timian.

  • 13.
    Lad også svampene køle helt af.

  • 14.
    Rul butterdejen ud på en bageplade.

  • 15.
    På den nederste halvdel fordeles løgene.

  • 16.
    Lad en kant på 2 cm være fri ud til kanten.

  • 17.
    Læg de bagte squashstykker på den lange side over løgene, og kom til sidst svampeblandingen på.

  • 18.
    Pres det hele lidt sammen så det ligger tæt.

  • 19.
    Smør senneppen på den anden halvdel af dejen, men hold stadig 2 cm kant fri.

  • 20.
    Pensl kanten hele vejen rundt med æg, og fold så dejen indover fyldet.

  • 21.
    Pres dejen sammen tæt ind til fyldet.

  • 22.
    Brug en gaffel til at presse rundt langs de 3 samlede kanter.

  • 23.
    Rids et mønster på oversiden med en skarp kniv, men pas på du ikke ridser igennem dejen.

  • 24.
    Pensl det hele med resten af ægget, og bag den i ovnen i 30-35 min. ved 200°C.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12557 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
512 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 10.4 %3.1 g
Kulhydrat: 38.2 %11.5 g
Fedt: 48.8 %6.8 g
Alkohol: 2.6 %0.4 g
;