Vegansk Hokkaidosuppe med topping

30-60 min

Ingredienser

2 skalotteløg

2 fed hvidløg

1 hokkaidogræskar

200 g kartofler

400 g sødekartofler (ca. 2 stk)

3 spsk olie

8 dl vand

salt og sort peber

150 g grønkål

150 g østershatte

250 g fast tofu

2 tsk barbecue/allround krydderi

Skær løg i tern og hak hvidløg groft. Skræl græskarret og fjern frøene. Skær græskarret i grove stykker. Skræl begge slags kartofler og skær dem i grove stykker. Varm 1 spsk olie i en gryde og steg løg der i et par min. Tilsæt hvidløg og vend det rundt et minut. Kom så græskar, begge slags kartofler og lidt salt og peber i. Hæld vand over og lad suppen koge i 20 min. Blend det cremet og smag til med salt. Tilsæt evt. mere vand, hvis suppen er for tyk. Til topping rives grønkål og østershatte i grove stykker. Vend kålen med 1 spsk olie, bred den ud i en bradepande, krydr med lidt salt og bag den sprød i 10-12 min ved 200°C. Riv østershatte i grove stykker. Skær tofu i tern. Varm resten af olien i en pande og steg svampe og tofu 

ved hård varme. Når svampene ikke længere afgiver væde, tilsættes krydderimix. Steg videre et par min. Server suppen toppet med sprød kål, svampe og tofu.

 

Energi pr. person: 1309KJ/313Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.: 

Protein: 2,4 g.

Kulhydrat: 8,2 g.

Fedt: 3,2 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Vegansk hokkaidosuppe

Skær løg i tern og hak hvidløg groft. Skræl græskarret og fjern frøene. Skær græskarret i grove stykker. Skræl begge slags kartofler og skær dem i grove stykker. Varm 1 spsk olie i en gryde og steg løg der i et par min. Tilsæt hvidløg og vend det rundt et minut. Kom så græskar, begge slags kartofler og lidt salt og peber i. Hæld vand over og lad suppen koge i 20 min. Blend det cremet og smag til med salt. Tilsæt evt. mere vand, hvis suppen er for tyk. Til topping rives grønkål og østershatte i grove stykker. Vend kålen med 1 spsk olie, bred den ud i en bradepande, krydr med lidt salt og bag den sprød i 10-12 min ved 200°C. Riv østershatte i grove stykker. Skær tofu i tern. Varm resten af olien i en pande og steg svampe og tofu 

ved hård varme. Når svampene ikke længere afgiver væde, tilsættes krydderimix. Steg videre et par min. Server suppen toppet med sprød kål, svampe og tofu.

 

Energi pr. person: 1309KJ/313Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.: 

Protein: 2,4 g.

Kulhydrat: 8,2 g.

Fedt: 3,2 g.