HjemOpskrifterVegansk Hokkaidosuppe med topping

Vegansk Hokkaidosuppe med topping

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 1 hokkaido græskar
  • 200 g kartofler
  • 400 g søde kartofler (ca. 2 stk.)
  • 3 spsk olie
  • 8 dl vand
  • salt og sort peber
  • 150 g grønkål
  • 150 g østershatte
  • 250 g tofu
  • 2 tsk barbecuekrydderi

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær løg i tern og hak hvidløg groft.

  • 2.
    Skræl græskarret og fjern frøene.

  • 3.
    Skær græskarret i grove stykker.

  • 4.
    Skræl begge slags kartofler og skær dem i grove stykker.

  • 5.
    Varm 1 spsk olie i en gryde og steg løg der i et par min.

  • 6.
    Tilsæt hvidløg og vend det rundt et minut.

  • 7.
    Kom så græskar, begge slags kartofler og lidt salt og peber i.

  • 8.
    Hæld vand over og lad suppen koge i 20 min.

  • 9.
    Blend det cremet og smag til med salt.

  • 10.
    Tilsæt evt. mere vand, hvis suppen er for tyk.

  • 11.
    Til topping rives grønkål og østershatte i grove stykker.

  • 12.
    Vend kålen med 1 spsk olie, bred den ud i en bradepande, krydr med lidt salt og bag den sprød i 10-12 min ved 200°C.

  • 13.
    Riv østershatte i grove stykker.

  • 14.
    Skær tofu i tern.

  • 15.
    Varm resten af olien i en pande og steg svampe og tofu ved hård varme.

  • 16.
    Når svampene ikke længere afgiver væde, tilsættes krydderimix.

  • 17.
    Steg videre et par min.

  • 18.
    Server suppen toppet med sprød kål, svampe og tofu.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5317 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
180 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 13 %1.4 g
Kulhydrat: 47.7 %5.0 g
Fedt: 39.3 %1.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;