HjemOpskrifterVarmrøget laks med hvidløg, citron og peber

Varmrøget laks med hvidløg, citron og peber

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 1 kg laksefilet med skind
  • 1.5 spsk flagesalt
  • 2 tsk sukker
  • 4 fed hvidløg
  • revet skal fra 1 citron (usprøjtet)
  • 5 tsk groftkværnet peber

Sådan gør du

  • 1.
    Du skal bruge røgsmuld til denne opskrift. Drys fisken med salt og sukker og lad den trække natten over i køleskabet.

  • 2.
    Skyl saltblandingen af og dup fisken tør.

  • 3.
    Læg den i en alubakke eller på dobbelt lag sølvpapir.

  • 4.
    Knus hvidløg og bland med citronskal og peber.

  • 5.
    Fordel blandingen på laksen.

  • 6.
    Fugt bøgesmuldet med lidt vand og tænd op i en kuglegrill med kul kun i den ene side, så fisken kan være i den anden side.

  • 7.
    Når grillen er varm, sættes fisken i den side, hvor der ikke er kul.

  • 8.
    Hæl det fugtige røgsmuld over de varme kul og kom låget på grillen.

  • 9.
    Lad fisken være i grillen i 15-20 min.

  • 10.
    Spises varm eller kold med f.eks. creme fraiche dressing og rugbrød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9297 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
787 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 37.5 %17.3 g
Kulhydrat: 5.6 %2.6 g
Fedt: 56.9 %12.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;