6 personer
1 kg laksefilet med skind
1½ spsk. flagesalt
2 tsk. sukker
4 fed hvidløg
Revet skal af 1 ubehandlet citron
2 spsk. groftkværnet sort peber
1 bakke bøgesmuld eller anden røgsmuld
Drys fisken med salt og sukker og lad den trække natten over i køleskabet. Skyl saltblandingen af og dup fisken tør. Læg den i en alubakke eller på dobbelt lag sølvpapir. Knus hvidløg og bland med citronskal og peber. Fordel blandingen på laksen. Fugt bøgesmuldet med lidt vand og tænd op i en kuglegrill med kul kun i den ene side, så fisken kan være i den anden side.
Når grillen er varm, sættes fisken i den side, hvor der ikke er kul. Hæl det fugtige røgsmuld over de varme kul og kom låget på grillen. Lad fisken være i grillen i 15-20 min.
Spises varm eller kold med f.eks. creme fraiche dressing og rugbrød.
Energi pr. person: 1397KJ/334Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 19 g.
Kulhydrat: 1,8 g.
Fedt: 12,2 g.