Varm ærtesuppe med basilikum

fork and spoon
Forret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Olie til stegning
3 store skalotteløg
2 fed hvidløg
300 g frosne ærter (de SKAL være frosne)
1 dusk persille
Kogende vand (nok til, at det dækker)
2 tsk. kryddersalt (se opskrift)
2 tsk. krydderpeber
Revet skal af 1 økologisk lime
1 potte thaibasilikum (eller almindelig)

Sådan gør du

Varm olien op i en tykbundet gryde,
hak løg og hvidløg, og svits det ved lav varme et minuts tid under omrøring. Kom ærterne i gryden, og tilsæt hakket persille. Rør rundt et minuts tid. Tilsæt det kogende vand, og lad suppen varme op, men ikke koge, i ca. 1 minut. Tag suppen af komfuret, hæld den over i en blender, og blend i 1 minut, til den har en jævn konsistens. Krydr med salt og peber, og drys med revet limeskal og hakket basilikum.