HjemOpskrifterVaniljerosetter med chokolade

Vaniljerosetter med chokolade

Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

9 personer
Vaniljerosetter
  • 175 g blødt smør
  • 75 g flormelis
  • 1 nip salt
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 1 æggehvide
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
Pynt
  • hakkede hasselnød
  • tørrede hindbær eller krymmel

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør smør sammen med flormelis, salt og vanilje.

  • 2.
    Tilsæt æggehvide og derefter mel og bagepulver.

  • 3.
    Rør dejen sammen, og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle.

  • 4.
    Sprøjt små flade snegle ud på bageplader med bagepapir.

  • 5.
    De skal være 4-5 cm brede.

  • 6.
    Lad der være luft mellem dem, da de flyder lidt ud under bagning.

  • 7.
    Bag kagerne ved 170°C i ca. 10 min.

  • 8.
    Lad kagerne køle helt af på en rist.

  • 9.
    Hak chokoladen, og tag en tredjedel fra.

  • 10.
    Smelt resten over vandbad.

  • 11.
    Sluk for varmen, og kom resten af chokoladen i.

  • 12.
    Rør det sammen.

  • 13.
    Dyp hver roset i chokoladen, og drys så med hakkede nødder og tørrede hindbær eller krymmel.

  • 14.
    Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og lad chokoladen hærde.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11836 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
2003 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 3.8 %4.5 g
Kulhydrat: 41.4 %48.7 g
Fedt: 54.8 %29.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;