9 personer
Antal: 24 stk.
175 g blødt smør
75 g flormelis
1 nip salt
1 tsk. vaniljepaste eller vaniljesukker
1 æggehvide
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 g mørk chokolade 70 %
Pynt: 50 g finthakkede hasselnødder og lidt tørrede hindbær eller krymmel
Rør smør sammen med flormelis, salt og vanilje. Tilsæt æggehvide og derefter mel og bagepulver.
Rør dejen sammen, og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle. Sprøjt små flade snegle ud på bageplader med bagepapir. De skal være 4-5 cm brede. Lad der være luft mellem dem, da de flyder lidt ud under bagning. Bag kagerne ved 170°C i ca. 10 min. Lad kagerne køle helt af på en rist.
Hak chokoladen, og tag en tredjedel fra. Smelt resten over vandbad. Sluk for varmen, og kom resten af chokoladen i. Rør det sammen. Dyp hver roset i chokoladen, og drys så med hakkede nødder og tørrede hindbær eller krymmel. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og lad chokoladen hærde.
Energi pr. stk.: 558KJ/133Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6 g.
Kulhydrat: 41,6 g.
Fedt: 33,1 g.