HjemOpskrifterVaniljeis med rosmarin-saltkaramel

Vaniljeis med rosmarin-saltkaramel

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 100 g smør
  • 200 g sukker
  • 1.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 tsk finthakket frisk rosmarin
  • 1 tsk havsalt
  • 1 liter vaniljeflødeis
  • tilbehør: isvaffel

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom sukker i en lille gryde og smelt det ved middel varme.

  • 2.
    Rør i det og lad det karamellisere.

  • 3.
    Pas på, det ikke brænder på.

  • 4.
    Når sukkeret er helt smeltet, tilsættes smør.

  • 5.
    Lad smørret smelte ud i karamellen og vent til at evt. klumper, der dannes i karamellen, smelter igen.

  • 6.
    Hæld fløden i og lad det koge sammen i et minut.

  • 7.
    Tilsæt rosmarin og salt, og sluk for varmen.

  • 8.
    Lad karamellen køle en smule af, før den hældes over vaniljeis.

  • 9.
    Karamelsaucen kan opbevares i køleskabet i op til en måned.

  • 10.
    Den hærder, når den køles ned, men kan sagtens smeltes igen i f.eks. mikroovn eller i en gryde.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12770 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1334 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.0 g
Protein: 2.6 %2.1 g
Kulhydrat: 43.9 %34.5 g
Fedt: 53.5 %19.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;