Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Vaniljeis med rosmarin-saltkaramel

Bedømmelse (2)
0-30 min
6 personer

Ingredienser

200 g sukker

100 g smør

1,25 dl piskefløde

1 tsk. finthakket, frisk rosmarin

1 tsk. havsalt

1 bøtte vaniljeis

Tilbehør: vafler/kiks

Kom sukker i en lille gryde og smelt det ved middel varme. Rør i det og lad det karamellisere. Pas på, det ikke brænder på. Når sukkeret er helt smeltet, tilsættes smør. Lad smørret smelte ud i karamellen og vent til at evt. klumper, der dannes i karamellen, smelter igen. Hæld fløden i og lad det koge sammen i et minut. Tilsæt rosmarin og salt, og sluk for varmen. Lad karamellen køle en smule af, før den hældes over vaniljeis. Karamelsaucen kan opbevares i køleskabet i op til en måned. Den hærder, når den køles ned, men kan sagtens smeltes igen i f.eks. mikroovn eller i en gryde.

 

Energi pr. person: 1188KJ/401Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,3 g.
Kulhydrat: 31,7 g.
Fedt: 16,9 g.

Vaniljeis med rosmarin-saltkaramel

Kom sukker i en lille gryde og smelt det ved middel varme. Rør i det og lad det karamellisere. Pas på, det ikke brænder på. Når sukkeret er helt smeltet, tilsættes smør. Lad smørret smelte ud i karamellen og vent til at evt. klumper, der dannes i karamellen, smelter igen. Hæld fløden i og lad det koge sammen i et minut. Tilsæt rosmarin og salt, og sluk for varmen. Lad karamellen køle en smule af, før den hældes over vaniljeis. Karamelsaucen kan opbevares i køleskabet i op til en måned. Den hærder, når den køles ned, men kan sagtens smeltes igen i f.eks. mikroovn eller i en gryde.

 

Energi pr. person: 1188KJ/401Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,3 g.
Kulhydrat: 31,7 g.
Fedt: 16,9 g.