Vandbakkelser med ost

fork and spoon
Snacks
clock
0-30 min
Vandbakkelser med ost
Del med en ven

Ingredienser

7 personer

Antal: 40 stk. 
 

2 dl vand

125 g smør

1 tsk groft salt

170 g hvedemel

3 store æg

175 g fintrevet fast salt ost, f.eks. Emmentaler

Sådan gør du

Kom vand og smør i en gryde, og lad det komme op på kogepunktet. Tilsæt salt og mel, og pisk dejen godt sammen i 2 min., mens der stadig er varme på. Sluk for varmen. Kom dejen over i en røremaskine eller skål, og lad den køle lidt af. Rør æggene i et ad gangen, og tilsæt så revet ost. Brug to teskeer til at sætte små kugler af dejen på bageplader med bagepapir. Bag vandbakkelserne ved 200°C i ca. 15 min. Lad være med at åbne for ovnen de første 10 min, da vandbakkelserne så kan kollapse.

 

Tip: Dejen kan laves på forhånd, så du kan bage vandbakkelserne lige før, de skal serveres.

 

Energi pr. person: 252KJ/60Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,3 g.
Kulhydrat: 15 g.
Fedt: 20,3 g.