HjemOpskrifterUrtesuppe med kartofler og gurkemejestegt knoldselleri

Urtesuppe med kartofler og gurkemejestegt knoldselleri

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 50 g smør
  • 1 stort zittauerløg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g brune champignoner
  • 300 g kartofler
  • 3 porrer
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 2 tsk thai fiskesauce
  • 50 g babyspinatblade
gurkemejestegt knoldselleri:
  • 50 g smør
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 200 g knoldselleri
  • ½ tsk rosa peberkorn
  • 1 tsk havsalt
  • pynt: friske timiankviste
  • tilbehør: groft brød

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær løg i tern.

  • 2.
    Varm en stor gryde op med smør.

  • 3.
    Sauter løg og knust hvidløg i 5 minutter, uden at det bruner.

  • 4.
    Skær brune champignoner i mindre stykker, kom dem i gryden, og lad dem sautere i 2 minutter.

  • 5.
    Skær kartofler i tern og porrer i ringe à 1 cm.

  • 6.
    Kom begge dele i gryden.

  • 7.
    Lad det sautere i yderligere 3 minutter.

  • 8.
    Tilsæt 1 liter grønsagsbouillon og lad suppen simre i 20-25 minutter, til kartoffelternene er møre.

  • 9.
    Lige inden servering tilsættes babyspinatblade.

  • 10.
    Smag til med 2 tsk. fish sauce, salt og peber.

  • 11.
    Varm en pande op med smør og tilsæt gurkemeje.

  • 12.
    Lad det bruse op, så smagen kommer frem i krydderiet.

  • 13.
    Skær knoldselleri i tern, kom dem på panden og rist dem ved medium varme i 5 minutter.

  • 14.
    Krydr med knust rosa peber og seasalt.

  • 15.
    Anret suppen i skåle og pynt med gurkemejestegt knoldselleri og timiankviste.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4444 kj / 1062 kcal
Næringsindhold pr. 100g
183 kj / 44 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 13.8 %1.5 g
Kulhydrat: 44.3 %4.8 g
Fedt: 41.9 %2.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;