4 personer
1 stort løg
25 g smør
2 fed hvidløg
200 g brune champignoner
300 g kartofler
3 porrer
1 liter grønsagsbouillon
2 tsk fish sauce
50 g babyspinatblade
Gurkemejestegt knoldselleri:
25 g smør
1 tsk gurkemeje
200 g knoldselleri
½ tsk rosa peber
1 tsk seasalt
Pynt: Timiankviste
Tilbehør: Groft brød
Skær løg i tern. Varm en stor gryde op med smør. Sauter løg og knust hvidløg i 5 minutter, uden at det bruner. Skær brune champignoner i mindre stykker, kom dem i gryden, og lad dem sautere i 2 minutter. Skær kartofler i tern og porrer i ringe à 1 cm. Kom begge dele i gryden. Lad det sautere i yderligere 3 minutter. Tilsæt 1 liter grønsagsbouillon og lad suppen simre i 20-25 minutter, til kartoffelternene er møre. Lige inden servering tilsættes babyspinatblade. Smag til med 2 tsk. fish sauce, salt og peber.
Varm en pande op med smør og tilsæt gurkemeje. Lad det bruse op, så smagen kommer frem i krydderiet. Skær knoldselleri i tern, kom dem på panden og rist dem ved medium varme i 5 minutter. Krydr med knust rosa peber og seasalt. Anret suppen i skåle og pynt med gurkemejestegt knoldselleri og timiankviste.
Energi pr. person: 1020 kJ / 243 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,0 g
Fedt: 2,0 g
Kulhydrat: 5,0 g