Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Urtesuppe med kartofler og gurkemejestegt knoldselleri

Ingen bedømmelser endnu
30-60 min
4 personer

Ingredienser

1 stort løg

25 g smør

2 fed hvidløg

200 g brune champignoner

300 g kartofler

3 porrer

1 liter grønsagsbouillon

2 tsk fish sauce

50 g babyspinatblade

 

Gurkemejestegt knoldselleri:

25 g smør

1 tsk gurkemeje

200 g knoldselleri

½ tsk rosa peber

1 tsk seasalt

 

Pynt: Timiankviste

Tilbehør: Groft brød

Om råvarerne

Skær løg i tern. Varm en stor gryde op med smør. Sauter løg og knust hvidløg i 5 minutter, uden at det bruner. Skær brune champignoner i mindre stykker, kom dem i gryden, og lad dem sautere i 2 minutter. Skær kartofler i tern og porrer i ringe à 1 cm. Kom begge dele i gryden. Lad det sautere i yderligere 3 minutter. Tilsæt 1 liter grønsagsbouillon og lad suppen simre i 20-25 minutter, til kartoffelternene er møre. Lige inden servering tilsættes babyspinatblade. Smag til med 2 tsk. fish sauce, salt og peber.

Varm en pande op med smør og tilsæt gurkemeje. Lad det bruse op, så smagen kommer frem i krydderiet. Skær knoldselleri i tern, kom dem på panden og rist dem ved medium varme i 5 minutter. Krydr med knust rosa peber og seasalt. Anret suppen i skåle og pynt med gurkemejestegt knoldselleri og timiankviste.

Energi pr. person: 1020 kJ / 243 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,0 g
Fedt: 2,0 g
Kulhydrat: 5,0 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Urtesuppe med kartofler

Skær løg i tern. Varm en stor gryde op med smør. Sauter løg og knust hvidløg i 5 minutter, uden at det bruner. Skær brune champignoner i mindre stykker, kom dem i gryden, og lad dem sautere i 2 minutter. Skær kartofler i tern og porrer i ringe à 1 cm. Kom begge dele i gryden. Lad det sautere i yderligere 3 minutter. Tilsæt 1 liter grønsagsbouillon og lad suppen simre i 20-25 minutter, til kartoffelternene er møre. Lige inden servering tilsættes babyspinatblade. Smag til med 2 tsk. fish sauce, salt og peber.

Varm en pande op med smør og tilsæt gurkemeje. Lad det bruse op, så smagen kommer frem i krydderiet. Skær knoldselleri i tern, kom dem på panden og rist dem ved medium varme i 5 minutter. Krydr med knust rosa peber og seasalt. Anret suppen i skåle og pynt med gurkemejestegt knoldselleri og timiankviste.

Energi pr. person: 1020 kJ / 243 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,0 g
Fedt: 2,0 g
Kulhydrat: 5,0 g