Ungarsk gullaschsuppe med madbrød

fork and spoon
Hovedret
clock
90-120 min
Ungarsk gullaschsuppe med madbrød
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

100 g bacon i tern

25 g smør

2 spsk olivenolie

500 g gullaschkød i tern 

4 fed hvidløg

2 løg

200 g gulerødder

2 spsk paprika

1 tsk røget paprika 

2 tsk hel spidskommen

½ tsk chiliflager

3 stk laurbærblade

1 ds tomatkoncentrat

1 ds hakkede tomater

7½ dl grønsagsbouillon

300 g kartofler

1 rød peberfrugt

1 tsk salt

1 tsk sort kværnet peber

Madbrød:

3 stk naanbrød

150 g revet ost med chili

Pynt: 1 dl hakket persille

Tilbehør: 2½ dl creme fraiche 18 

Sådan gør du

Varm en stor støbejernsgryde op, og steg bacon, til det er gyldent. Læg det herefter på fedtsugende papir. Kom smør og olivenolie i gryden og brun gullaschkødet på alle sider. Hak hvidløg groft og skær løg i tern. Kom begge dele i gryden med kød. Skræl og skær gulerødder i skiver. Tilsæt gulerødder og krydderier, og lad det hele sautere i et par minutter. Kom tomatkoncentrat, hakkede tomater og grønsagsbouillon ved. Sæt låg på gryden, og lad det simre i 80 minutter. Skræl og skær kartofler i tern og skær peberfrugt i strimler. Kom begge dele i gryden, og lad det koge i 20-30 minutter. Mærk efter, om kartoflerne er møre. Smag gullaschsuppen til med salt og kværnet sort peber.

Varm ovnen op til 200°C. Læg 3 naanbrød på en bageplade med bagepapir, og drys med revet ost med chili. Kom madbrødet i ovnen, og lad det gratinere i 8-12 minutter, til de er gyldne. Anret gullaschsuppen i skåle, drys med hakket persille og top med en skefuld creme fraiche. 
Servér stykker af gratinerede madbrød til.

 

Energi pr. person: 4479 kJ/1066 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Fedt: 5,5 g
Kulhydrat: 9,5