Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Ungarsk gullaschsuppe med madbrød

Bedømmelse (2)
90-120 min
4 personer

Ingredienser

100 g bacon i tern

25 g smør

2 spsk olivenolie

500 g gullaschkød i tern 

4 fed hvidløg

2 løg

200 g gulerødder

2 spsk paprika

1 tsk røget paprika 

2 tsk hel spidskommen

½ tsk chiliflager

3 stk laurbærblade

1 ds tomatkoncentrat

1 ds hakkede tomater

7½ dl grønsagsbouillon

300 g kartofler

1 rød peberfrugt

1 tsk salt

1 tsk sort kværnet peber


Madbrød:

3 stk naanbrød

150 g revet ost med chili


Pynt: 1 dl hakket persille


Tilbehør: 2½ dl creme fraiche 18 

Om råvarerne

Varm en stor støbejernsgryde op, og steg bacon, til det er gyldent. Læg det herefter på fedtsugende papir. Kom smør og olivenolie i gryden og brun gullaschkødet på alle sider. Hak hvidløg groft og skær løg i tern. Kom begge dele i gryden med kød. Skræl og skær gulerødder i skiver. Tilsæt gulerødder og krydderier, og lad det hele sautere i et par minutter. Kom tomatkoncentrat, hakkede tomater og grønsagsbouillon ved. Sæt låg på gryden, og lad det simre i 80 minutter. Skræl og skær kartofler i tern og skær peberfrugt i strimler. Kom begge dele i gryden, og lad det koge i 20-30 minutter. Mærk efter, om kartoflerne er møre. Smag gullaschsuppen til med salt og kværnet sort peber.

Varm ovnen op til 200°C. Læg 3 naanbrød på en bageplade med bagepapir, og drys med revet ost med chili. Kom madbrødet i ovnen, og lad det gratinere i 8-12 minutter, til de er gyldne. Anret gullaschsuppen i skåle, drys med hakket persille og top med en skefuld creme fraiche. 
Servér stykker af gratinerede madbrød til.

 

Energi pr. person: 4479 kJ/1066 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Fedt: 5,5 g
Kulhydrat: 9,5 

Når du steger oksekød på panden, så skal du ikke være bange for at stege med for hård varme. Stegeskorpe smager godt, men jo længere tid du steger kødet desto mere tørt bliver det.
Ungarsk gullaschsuppe med madbrød

Varm en stor støbejernsgryde op, og steg bacon, til det er gyldent. Læg det herefter på fedtsugende papir. Kom smør og olivenolie i gryden og brun gullaschkødet på alle sider. Hak hvidløg groft og skær løg i tern. Kom begge dele i gryden med kød. Skræl og skær gulerødder i skiver. Tilsæt gulerødder og krydderier, og lad det hele sautere i et par minutter. Kom tomatkoncentrat, hakkede tomater og grønsagsbouillon ved. Sæt låg på gryden, og lad det simre i 80 minutter. Skræl og skær kartofler i tern og skær peberfrugt i strimler. Kom begge dele i gryden, og lad det koge i 20-30 minutter. Mærk efter, om kartoflerne er møre. Smag gullaschsuppen til med salt og kværnet sort peber.

Varm ovnen op til 200°C. Læg 3 naanbrød på en bageplade med bagepapir, og drys med revet ost med chili. Kom madbrødet i ovnen, og lad det gratinere i 8-12 minutter, til de er gyldne. Anret gullaschsuppen i skåle, drys med hakket persille og top med en skefuld creme fraiche. 
Servér stykker af gratinerede madbrød til.

 

Energi pr. person: 4479 kJ/1066 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Fedt: 5,5 g
Kulhydrat: 9,5