Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mortens aften and
Nytårsmenu
Julefrokost
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Mejeri
Højtider og opskrifter
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
julebag
Ferieaktiviteter
Grill opskrifter
Fødselsdags-opskrifter
Julekager og konfekt
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Ungarsk gullaschsuppe med madbrød
Ungarsk gullaschsuppe med madbrød
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
25 g smør
100 g bacontern
500 g oksebov i tern
2 spsk olivenolie
4 fed hvidløg
2 zittauerløg
200 g gulerødder
2 spsk paprika
1 tsk røget paprika
2 tsk hel spidskommen
½ tsk tørrede chiliflager
3 laurbærblade
1 dåse koncentreret tomatpuré
1 dåse hakkede tomater
7½ dl grøntsagsbouillon
300 g kartofler
1 rød peberfrugt
1 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber
madbrød
3 naanbrød
150 g revet ost med chilli
pynt: 1 dl hakket kruspersille
tilbehør: 2½ dl creme fraiche 5%
SÅDAN GØR DU
1.
Varm en stor støbejernsgryde op, og steg bacon, til det er gyldent.
2.
Læg det herefter på fedtsugende papir.
3.
Kom smør og olivenolie i gryden og brun gullaschkødet på alle sider.
4.
Hak hvidløg groft og skær løg i tern.
5.
Kom begge dele i gryden med kød.
6.
Skræl og skær gulerødder i skiver.
7.
Tilsæt gulerødder og krydderier, og lad det hele sautere i et par minutter.
8.
Kom tomatkoncentrat, hakkede tomater og grønsagsbouillon ved.
9.
Sæt låg på gryden, og lad det simre i 80 minutter.
10.
Skræl og skær kartofler i tern og skær peberfrugt i strimler.
11.
Kom begge dele i gryden, og lad det koge i 20-30 minutter.
12.
Mærk efter, om kartoflerne er møre.
13.
Smag gullaschsuppen til med salt og kværnet sort peber.
14.
Varm ovnen op til 200°C.
15.
Læg 3 naanbrød på en bageplade med bagepapir, og drys med revet ost med chili.
16.
Kom madbrødet i ovnen, og lad det gratinere i 8-12 minutter, til de er gyldne.
17.
Anret gullaschsuppen i skåle, drys med hakket persille og top med en skefuld creme fraiche.
18.
Servér stykker af gratinerede madbrød til.
Suppe
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16234 kj / 3880 kcal
Næringsindhold pr. 100g
461 kj / 110 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.3 g
Protein:
20.5 %
5.5 g
Kulhydrat:
34.4 %
9.3 g
Fedt:
45.1 %
5.6 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;