4 personer
100 g bacon i tern
25 g smør
2 spsk olivenolie
500 g gullaschkød i tern
4 fed hvidløg
2 løg
200 g gulerødder
2 spsk paprika
1 tsk røget paprika
2 tsk hel spidskommen
½ tsk chiliflager
3 stk laurbærblade
1 ds tomatkoncentrat
1 ds hakkede tomater
7½ dl grønsagsbouillon
300 g kartofler
1 rød peberfrugt
1 tsk salt
1 tsk sort kværnet peber
Madbrød:
3 stk naanbrød
150 g revet ost med chili
Pynt: 1 dl hakket persille
Tilbehør: 2½ dl creme fraiche 18
Varm en stor støbejernsgryde op, og steg bacon, til det er gyldent. Læg det herefter på fedtsugende papir. Kom smør og olivenolie i gryden og brun gullaschkødet på alle sider. Hak hvidløg groft og skær løg i tern. Kom begge dele i gryden med kød. Skræl og skær gulerødder i skiver. Tilsæt gulerødder og krydderier, og lad det hele sautere i et par minutter. Kom tomatkoncentrat, hakkede tomater og grønsagsbouillon ved. Sæt låg på gryden, og lad det simre i 80 minutter. Skræl og skær kartofler i tern og skær peberfrugt i strimler. Kom begge dele i gryden, og lad det koge i 20-30 minutter. Mærk efter, om kartoflerne er møre. Smag gullaschsuppen til med salt og kværnet sort peber.
Varm ovnen op til 200°C. Læg 3 naanbrød på en bageplade med bagepapir, og drys med revet ost med chili. Kom madbrødet i ovnen, og lad det gratinere i 8-12 minutter, til de er gyldne. Anret gullaschsuppen i skåle, drys med hakket persille og top med en skefuld creme fraiche.
Servér stykker af gratinerede madbrød til.
Energi pr. person: 4479 kJ/1066 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Fedt: 5,5 g
Kulhydrat: 9,5