HjemOpskrifterUngarsk gullaschsuppe med madbrød

Ungarsk gullaschsuppe med madbrød

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 25 g smør
  • 100 g bacontern
  • 500 g oksebove i tern
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 200 g gulerødder
  • 2 spsk paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 tsk hel spidskommen
  • 0.5 tsk tørret chiliflage
  • 3 laurbærblade
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 dåse hakket tomat
  • 7.5 dl grøntsagsbouillon
  • 300 g kartofler
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
madbrød
  • 3 naanbrød
  • 150 g revet ost med chilli
  • pynt: 1 dl hakket kruspersille
  • tilbehør: 2.5 dl creme fraiche 5%

Sådan gør du

  • 1.
    Varm en stor støbejernsgryde op, og steg bacon, til det er gyldent.

  • 2.
    Læg det herefter på fedtsugende papir.

  • 3.
    Kom smør og olivenolie i gryden og brun gullaschkødet på alle sider.

  • 4.
    Hak hvidløg groft og skær løg i tern.

  • 5.
    Kom begge dele i gryden med kød.

  • 6.
    Skræl og skær gulerødder i skiver.

  • 7.
    Tilsæt gulerødder og krydderier, og lad det hele sautere i et par minutter.

  • 8.
    Kom tomatkoncentrat, hakkede tomater og grønsagsbouillon ved.

  • 9.
    Sæt låg på gryden, og lad det simre i 80 minutter.

  • 10.
    Skræl og skær kartofler i tern og skær peberfrugt i strimler.

  • 11.
    Kom begge dele i gryden, og lad det koge i 20-30 minutter.

  • 12.
    Mærk efter, om kartoflerne er møre.

  • 13.
    Smag gullaschsuppen til med salt og kværnet sort peber.

  • 14.
    Varm ovnen op til 200°C.

  • 15.
    Læg 3 naanbrød på en bageplade med bagepapir, og drys med revet ost med chili.

  • 16.
    Kom madbrødet i ovnen, og lad det gratinere i 8-12 minutter, til de er gyldne.

  • 17.
    Anret gullaschsuppen i skåle, drys med hakket persille og top med en skefuld creme fraiche.

  • 18.
    Servér stykker af gratinerede madbrød til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15690 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
444 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 19.3 %5.0 g
Kulhydrat: 32.8 %8.6 g
Fedt: 47.9 %5.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;