HjemOpskrifterTzatziki med mynte

Tzatziki med mynte

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 agurker
  • 6 dl Arla Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10%
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 2 dl hakket mynte
  • Pynt: ekstra jomfruolivenolie og mynteblade

Sådan gør du

  • 1.
    Skyl og flæk 2 agurker og fjern kerner med en teske. Riv dem groft på et rivejern, og kom revet agurk i en sigte med 1 tsk salt. Lad det trække i 15 minutter.

  • 2.
    Skyl revet agurk hurtigt med koldt vand og knug håndfulde af revet agurk med hånden, så alt væden presses ud.

  • 3.
    Bland græsk yoghurt med knust hvidløg, salt, kværnet Fem peber og hakket mynte.

  • 4.
    Vend forsigtigt agurk i yoghurtblandingen.

  • 5.
    Dæk med film og lad tzatzikien trække smag på køl indtil servering.

  • 6.
    Ved servering, pynt med ekstra jomfru olivenolie og mynteblade.

  • 7.
    Serveringstip: Brug som tilbehør til lam og svinekød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3781 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
302 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.2 g
Protein: 21.5 %3.8 g
Kulhydrat: 19.3 %3.4 g
Fedt: 59.2 %4.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;