Tzatziki med agurk

fork and spoon
Tilbehør
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 agurker, flækkede uden kerner
2 tsk. seasalt
5 dl økologisk yoghurt, naturel
3,5 % 1-2 fed hvidløg, knust
Saft og skal af 1 lime
3 spsk. olivenolie
1 dl dild, hakket
Kværnet fempeber

Pynt
Friske agurk skiver og dild kviste

Sådan gør du

Dræn yoghurten ved at lægge kaffefilter i bunden af en sigte i min. 1 time så vallen drænes fra og yoghurten bliver cremet.
Skær agurken i tynde halve måner, drys dem med salt og kom dem i en sigte. Stil en skål under til afdrypning i ca. 20 min.
Skyl hurtigt agurker i koldt vand og knug væden fra dem. Tør dem evt.

Rør økologisk yoghurt, naturel fra naturmælk 3,5 % sammen med knust hvidløg, limeskal og saft, olivenolie, hakket dild og kværnet fem peber.
Bland agurkemåner med yoghurtblandingen.
Anret i en skål og pynt på toppen med agurkhalvmåner og dildkviste.

Energi pr. person: 245 kJ/58,3 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,1 g
Kulhydrat: 3,1 g
Fedt: 3,2 g