HjemOpskrifterTzatziki med agurk

Tzatziki med agurk

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 agurker, flækkede uden kerner
  • 2 tsk havsalt
  • 500 g yoghurt naturel
  • 2 fed hvidløg
  • saft og skal af 1 limefrugt
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 dl frisk dild, hakket
  • friskkværnet 5-peberblanding
  • pynt: frisk agurk i skiver
  • & dildkviste

Sådan gør du

  • 1.
    Dræn yoghurten ved at lægge kaffefilter i bunden af en sigte i min. 1 time så vallen drænes fra og yoghurten bliver cremet.

  • 2.
    Skær agurken i tynde halve måner, drys dem med salt og kom dem i en sigte.

  • 3.
    Stil en skål under til afdrypning i ca. 20 min.

  • 4.
    Skyl hurtigt agurker i koldt vand og knug væden fra dem.

  • 5.
    Tør dem evt.

  • 6.
    Rør økologisk yoghurt, naturel fra naturmælk 3,5 % sammen med knust hvidløg, limeskal og saft, olivenolie, hakket dild og kværnet fem peber.

  • 7.
    Bland agurkemåner med yoghurtblandingen.

  • 8.
    Anret i en skål og pynt på toppen med agurkhalvmåner og dildkviste.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3085 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
253 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.0 g
Protein: 12.6 %1.9 g
Kulhydrat: 22.3 %3.3 g
Fedt: 65.1 %4.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;